Angela Merkel, după summitul liderilor europeni: „Toți am fost de acord că ne trebuie un certificat digital care să ateste vaccinarea”

0
368

Pașapoartele de vaccinare care permit oamenilor să călătorească fără restricții în statele blocului comunitar, în ciuda pandemiei, vor fi disponibile cel mai probabil înainte de începerea verii, a afirmat cancelarul german Angela Merkel, după summitul liderilor europeni pe tema călătoriilor în UE.

Comisia ar avea nevoie de aproximativ trei luni pentru a crea baza tehnică pentru astfel de documente

„Toată lumea a fost de acord că avem nevoie de un certificat digital de vaccinare”, a declarat Merkel, adăugând că și  Comisia ar avea nevoie de aproximativ trei luni pentru a crea baza tehnică pentru astfel de documente.

Poziția OMS din urmă cu 3 luni

În urmă cu trei luni OMS, anunța că analizează posibilitatea acordării de „certificate electronice de vaccinare” pentru călătorii internaționale. În plus, giganții din domeniul sănătății și tehnologiei, inclusiv Microsoft și Oracle, s-au aliat pentru a crea ”pașapoarte de vaccinare”, astfel încât oamenii să poată dovedi că au fost imunizați.

Cancelarul Austriei, înainte de consensul UE: Dacă Uniunea Europeană nu ajunge la o concluzie cu privire la implementarea pașapoartelor de vaccinare, unele state o vor face separat

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, declara joi că în cazul în care Uniunea Europeană nu poate conveni asupra oferirii unor beneficii pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19 sau care au dobândit imunitate în urma infectării, atunci Austria și alte state membre care au opinii similare cu cea a țării sale vor avansa curând cu astfel de măsuri.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here