Ce se întâmplă cu elevii simptomatici ai căror părinți refuză testarea la școală. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu

0
292

Sorin Cîmpeanu, ministrul Sănătății, a anunțat că elevii simptomatici ai căror părinți refuză testarea rapidă pentru COVID-19 la unitatea de învățământ nu vor mai fi primiți la cursuri timp de două săptămâni.

Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, 45 de elevi au fost diagnosticați cu COVID-19 în ultimele 24 de ore, în urma testelor rapide.

De aceea este foarte important să acceptăm această testare. Fără a accepta testarea nu vom putea știi că este sau nu este infectat propriul copil”, a anunțat ministrul Educaţiei, potrivit Digi 24.

Întrebat dacă au fost situații în care elevii ar fi trebuit testați, dar părinții nu au fost de acord, Sorin Cîmpeanu a răspuns: “Da, sunt și astfel de cazuri”.

 

“Refuzi ca propriul copil să meargă două săptămâni la școală”

În astfel de cazuri, ministrul Educației a anunțat că părinții vor trebui să-și ia copilul de la școală și să-l țină în izolare, acasă, timp de 14 zile.

Am încercat să aducem această precizare în cadrul ordinului comun cu Ministerul Sănătății. Avem în continuare câteva diferende de abordare. Vrem să precizăm că dacă refuzi testarea, refuzi ca propriul copil să meargă două săptămâni la școală”, a subliniat Sorin Cîmpeanu.

Nu poți obliga părintele să își dea acordul, dar să știe că dacă nu își dă acordul, copilul lui va trebui să stea acasă, nu va mai putea merge la școală”, a mai precizat ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu, despre purtarea măștii de protecție în timpul orelor de sport: “Sperăm să ajungem la o deblocare a acestei situații”

Încă de la redeschiderea școlilor, între Ministerul Educației și cel al Sănătății există un diferend cu privire la purtarea măștii de protecție în timpul orelor de sport. Sorin Cîmpeanu trage speranțe că situația, în cele din urmă, se va rezolva.

Sperăm să ajungem la o deblocare a acestei situații. Ordinul este comun, trebuie consens și îl căutăm. Oricum am propus ca masca să fie obligatorie până la locul în care se derulează ora de educație fizică și de la locul orei de educație fizică până la vestiar. Am venit cu cerința de a nu se organiza sporturi de echipă care presupun apropiere, am venit cu varianta ca profesorii să se asigure că se respectă distanțarea de 1,5 metri dacă elevii nu poartă mască. Primim semnale din foarte multe școli de dificultăți respiratorii din această cauză”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here