Gripa chinezească (Scheci a la Nea Mărin)

0
145

Mă fraţâlor, mă, mânca-v-aş ochii, stau şi mă întreb ca prostu’: Nu ne ajunsese AVIARA? Nu fu de ajuns PORCINA, care ne bântuie încă?
Ce să gândiră? Haide să le dăm una la meclă să fim siguri c-o mierlesc! Ce s-o mai luăm pe ocolite? Direct la ţintă. Punct ochit. Punct lovit. Şi ce dacă mor câteva mii de galbeni? La cât sunt de mulţi – de-au împânzit planeta, vorba ăluia, – nici nu să bagă de samă.
Nenorocirea e alta. Virusu’ ăsta, CORONA sau cum dracu-i zâce, scăpă de sub control, mă fraţâlor, şi să-ntinsă. Ca ciuperca să-ntinsă, de să dete alertă mondială. Mare minune de n-ajunge şi la noi. Ajunsă? E clar. Am sfeclit-o. La cât e de periculos şi în ritmul în care se propagă, în câteva luni ne curăţă. La iuţală ne curăţă.
Şi la o adică, bine face, că prea suntem păcătoşi. Ce are a face păcatul cu drăcia asta? Păi are, că aşa spusă şi popa la predica de duminică. Nu sunt eu bisericos, da’ uite că să întâmplă să mă aflu la slujbă taman la predica asta. O fi ştiind el ceva, da’ cine să-l asculte? Două-trei babe care sunt cu picioru-n groapă sau câte unul ca mine care dă din joi în Paşti pe la biserică? Să fim serioşi!
Iar tineretul nici să n-audă de aşa ceva. În concepţia lui, biserica înseamnă popa, iar cum popa te jupoaie, înseamnă că nici ea nu e mai prejos. Cât despre credinţă, nici vorbă! Aia e pentru proşti ca mine şi ca tine, desigur.
Părerea mea? Mă abţin. Deocamdată. Poţi să ştii, Doamne iartă-mă, pe mâna cui încapi, că din câte văd, sfârşitul nu e prea departe?! Brrr!
La bună vedere! Şi mai rămâneţi cu sănătate!

Sursa foto :Arhiva personală a doamnei Elena Agiu-Neacşu

Redacția Ziarului Național.ro mulțumește doamnei Elena Agiu-Neacşu pentru acest original și efervescent scheci (sketch) transmis în exclusivitate, astăzi 1 Martie 2021

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here