Alertă în America! Poliția din Washington anunță un posibil atac asupra Capitoliului! Când ar putea avea loc asaltul

0
57

Este stare de alertă în Washington, după ce Poliţia Capitoliului a anunțat că deține informații cu privire la o „posibilă intenție a unei miliții” de a ataca joi, 4 martie, clădirea în are își are sediul Congresul Statelor Unite! Capitol Hill a mai fost sub asediu și în 6 ianuarie, cu prilejul unei manifestații pro-Trump, dar care a degenerat într-o încăierare generală.

La începutul anului, în urma luptelor de la Capitol Hill, cinci persoane și-au pierdut viața, victime din rândurile protestatarilor și oamenilor legii.

Alertă în America! Capitol Hill, ținta grupării QAnon pentru joi, 4 martie!

„Luăm informaţiile în serios”, susţin oficialii Poliţiei din DC, adăugând că lucrează împreună cu celelalte agenţii ale SUA „pentru a împiedica orice ameninţare la adresa Capitoliului. Ţinând cont de natura sensibilă a acestor informaţii, în acest stadiu nu putem oferi mai multe detalii”, se mai menţionează într-un comunicat de presă.

Acest anunţ vine în contextul în care membri ai mişcării QAnon pretind că joi, 4 martie, este data când Donald Trump va fi învestit pentru al doilea mandat de preşedinte al Americii. Până în anul 1933, preşedinţii americani erau învestiţi pe 4 martie, nu pe 20 ianuarie cum se procedează în prezent. Timothy Blodgett, responsabilul serviciilor însărcinate cu protocolul şi securitatea Congresului SUA, le-a trimis luni parlamentarilor americani, 1 martie, un mesaj prin care îi informează că lucrează în strânsă cooperare cu poliţiștii „în privinţa informaţiilor legate de 4 martie şi de posibilele manifestaţii din jurul a ceea ce unii numesc «adevărata zi a învestiturii»”.

Poliţia Capitoliului a consolidat deja protecţia acestei clădiri în urma incidentelor din 6 ianuarie. Astfel, peste 10.000 de soldați ai Gărzi Naționale patrulează încă pe străzile Washingtonului, asigurând securitatea capitalei SUA.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here