Pfizer face deja concedieri în Belgia şi transferă o parte dintre activităţi în România

0
206
In this photo illustration a medical syringe and small toy figures of people are seen in front of the Pfizer and BioNTech logos. The European Union start COVID-19 coronavirus vaccination from 27 December 2020, reportedly by media. Medical syringe illustrations in Ukraine - 27 Dec 2020,Image: 579007046, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Grupul farmaceutic american Pfizer urmează să concedieze 15% din personalul centrului său de distribuţie de la Zaventem (Belgia), urmând ca o parte din activităţile acestui centru să fie delocalizate în România, informează cotidianul La Libre Belgique.

Veste șocantă

Potrivit anumitor surse citate de presa belgiană, aproximativ 38 din cei 238 de angajaţi de la centrul de distribuţie pe care Pfizer îl are la Zaventem -localitate din Belgia-ar urma să îşi piardă locul de muncă. Motivul avansat de conducerea companiei ar fi delocalizarea serviciului de planificare a aprovizionării la Bucureşti.

Vestea a căzut ca un trăznet iar acest anunţ făcut de Pfizer- unul din marii producători de vaccinuri împotriva COVID-19- are darul de a bulversa bunul mers al campaniei de vaccinare, din moment ce ne aflăm în epoca post pandemică.

Recurgerea la concedieri în contextul sanitar actual este o palmă pentru toţi angajaţii Pfizer care lucrează la succesul companiei şi care, printre altele, contribuie la producţia de vaccinuri vaccinuri împotriva COVID-19”, a declarat Michel Barbuto, reprezentantul sindicatului CNE.

În replică, conducerea companiei a amintit despre optimizarea organizării. „Încercăm în permanenţă să optimizăm organizarea lanţului de aprovizionare mondială. În prezent explorăm opţiuni care ne vor permite să ne centralizăm mai bine resursele, să îmbunătăţim eficacitatea proceselor, continuând în acelaşi timp să oferim cele mai bune servicii. Acest lucru ar putea să se traducă prin redistribuirea unui număr de funcţii din cadrul lanţului de aprovizionare în cadrul reţelei noastre extinse”, a declarat un purtător de cuvânt de la Pfizer.

Rramintesc faptul că grupul farmaceutic american Pfizer are în prezent aproximativ 2.500 de angajaţi în Belgia, repartizaţi la patru locaţii: Anderlecht (centru de cercetare clinică), Ixelles (sediu administrativ şi comercial), Puurs (centru de producţie) şi Zaventem (centru de distribuţie).

În loc de concluzii

Vor trăda oare statele membre strategia europeană în ceea ce privește vaccinarea? Acest scenariu continuă să dea fiori Uniunii Europene, deoarece, din varii motive ne-am tot confruntat cu mai multe întârzieri în livrările de vaccinuri Covid-19.

De exemplu, în cadrul acestei săptămâni  Austria, Danemarca, Slovacia, Republica Cehă și Polonia au reaprins acea teamă, anunțând că vor căuta ajutor de la alte puteri mondiale în încercarea de a-și accelera campania de vaccinare, precum Ungaria. Unii nu au omis să critice adoptarea strategiei convenite la un cuantum de douăzeci și șapte de procente, care a constat în cumpărarea la comun a dozelor de la diverse companii farmaceutice.

Din tot acest tablou rezultă o imagine a unei Uniuni Europene unite în fața pandemiei și a provocării vaccinării este din nou spulberată. Cu toate acestea, departe de a semnifica o respingere a cooperării europene în acest domeniu, aceste anunțuri, precum criticile adresate UE, sunt, în realitate, destinate să răspundă presiunilor interne și problemelor politice naționale.

Mai mult decât atât, la ora actuală nu există încă dovezi care să arate originea naturală a acestui virus. Prin urmare, din moment ce întreaga umanitate dorește o investigație științifică la nivel internațional să fie realizată complet și nelimitată asupra originilor Covid-19, este halucinant modul de operare realizat de către fiecare stat în parte.

Descoperirea originilor coronavirusului ar constitui un eveniment crucial pentru a face față mai bine epidemiei actuale și totodată pentru a reduce riscurile unor nedorite pandemii… din viitor. Din păcate, la mai bine de un an de la apariția primelor cazuri, originile pandemiei sunt încă necunoscute. Toată comunitatea științifică, socială dar și reprezentanți din alte categorii care au studiat în mod independent și colectiv originile Covid-19 este de părere că este esențial ca toate ipotezele despre originile pandemiei să fie investigate temeinic și că toate resursele necesare să fie accesibile, indiferent de alți factori.

Cu peste două milioane de morți, o sută de milioane de oameni infectați cu Covid-19 în întreaga lume și o întrerupere masivă care afectează unele dintre cele mai vulnerabile populații de pe planetă, nu se mai poate permite o investigație superficială cu privire la originile pandemiei, care nu este absolut completă și totodată credibilă.

Se poate recunoaștem că, în calitate de agenție internațională dependentă de colaborarea statelor sale membre, Organizația Mondială a Sănătății este limitată în ceea ce poate realiza în acest tip de investigație. Intenția nu este să se slăbească Organizația Mondială a Sănătății, care lucrează în circumstanțe dificile într-un moment plin la nivel global.

Cu toate acestea, deși o viitoare anchetă a unei echipe comune va putea oferi comunității internaționale o oportunitate importantă de a obține informații limitate și strâns încadrate, din păcate organismul globalist s-a dovedit a fi opac și restrictiv, iar prun acest comportament a compromis foarte mult validitatea științifică a datelor oficiale cunoscute și date publicității care au avut efectul de a limita și îngrozi populația.

Dacă nu se va reuși să se examineze pe deplin și curajos originile acestei pandemii, se riscă din ce în ce mai mult ca onenirea să nu fie pregătită pentru o pandemie cu potențial mai grav în viitor. Deoarece se crede că procesul și eforturile comune realizate până în prezent nu constituie o investigație completă, credibilă și transparentă, ar trebui ca foruri independente de Organizația Mondială a Sănătății să solicite comunității internaționale punerea în aplicare a unei structuri și a unui proces capabil să realizeze acest lucru vital.

Sursa foto :https://google.com

Acest material a fost realizat și sintetizat de către Daniel Mihai,redactor-șef al platformei media Criteriul Național

 

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here