PSD va depune o moțiune simplă împotriva lui Claudiu Năsui, ministrul Economiei. Anunțul lui Marcel Ciolacu

0
361

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat că formațiunea pe care o conduce va depune la Senat o moțiune simplă contra lui Claudiu Năsui, ministrul Economiei.

Moțiunea simplă ar urma să fie depusă în cursul acestei săptămâni.

Am decis în cadrul Biroului Politic Naţional să depunem în această săptămână la Senat moţiunea împotriva ministrului Năsui, aşa cum am anunţat. Motivele – blocarea măsurii 3, fonduri europene, 478 de milioane de euro în acest moment blocate din cauza faptului că domnul ministru a găsit de cuviinţă să îşi facă un cont de administrator în procedura de selectare a companiilor”, a spus Marcel Ciolacu în cadrul unei conferinţe de presă.

Marcel Ciolacu a mai precizat că peste 400 de milioane de euro sunt blocate, “pentru că ministrul și-a făcut un cont de administrator în procedura de selectare a companiilor”.

PSD și-a anunțat intenția încă de a depune moțiune încă de pe 22 februarie. Sorin Grindeanu: “Bătaie de joc!”

De altfel, pe 22 februarie, Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD, a anunțat că formațiunea politică din care face parte va depune o moțiune simplă împotriva lui Claudiu Năsui, în Parlament, după dezbaterile din Legislativ pe bugetul pentru anul 2021.

Am decis să depunem moțiune simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui, pentru ce a văzut o țară întreagă: bătaie de joc la adresa antreprenorului român. În loc să-i ajute, el nu face acum decât să blocheze un program de finanțare de 500 de milioane de euro. După dezbaterile pe buget vom face o moțiune simplă împotriva domnului Năsui”, a declarat Sorin Grindeanu, la momentul respectiv.

Replica lui Claudiu Năsui

De semnalat că aceasta este cea de-a doua moțiune simplă depusă de social-democrați în prezenta legislatură, după cea înaintată împotriva lui Vlad Voiculescu, ministul Sănătății.

La momentul respectiv, Claudiu Năstui a precizat că a depus plângere penală în Rem la Direcția Națională Anticorupție (DNA) cu privire la suspiciuni de corpuție la înscrierile în platforma de granturi acordate IMM-urilor.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here