GÂNDUL LIVE. Florin Vîlnei, liderul SedLex, despre tragedia de la Onești: „Trebuia intervenit deîndată. Au tărăgănat intervenția, îi au pe conștiință pe cei doi decedați”

0
316

Florin Vîlnei, liderul sindicatului SedLex, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că în cazul tragediei de la Onești trebuia intervenit „deîndată”, fără ezitare, nu să se stea „la povești” cu criminalul timp de cinci oare. Acesta a precizat că singurii care puteau acționa în forță în apartamentul groazei erau cei de la SIAS.

„Nu sunt în măsură să analizez intervenția de la Onești, dar singurii care aveau competență să intre în apartament erau cei de la SIAS.

„Adevărul va ieși la suprafață”

Eu am spus-o și în alte intervenții… Adevărul va ieși la suprafață. Eu am vorbit cu toată lumea, m-am documentat, am citit și procedurile… În astfel de situații, de sechestrare de persoane, singura structură care putea interveni în forță era SIAS. Cei de la SAS nu aveau echipamentele necesare. Se raportează până la vârf, s-a solicitat intervenția SIAS.

Că s-au luat primele măsuri… nu are nicio legătură realitatea cu ce s-a întâmplat acolo.

„Trebuiau să intre în forță”

Trebuia intervenit deîndată. Au tărăgănat intervenția, îi au pe conștiință pe cei decedați. Trebuiau să intre în forță. Avem și proceduri, act normativ, nu să stăm la povești cu criminalul ăla cinci ore.

Îi puneai în elicopter, veneau imediat acolo. Am pierdut cinci ore degeaba.

Dacă mă întrebați pe mine, e o anchetă în curs, un dosar penal la Parchet. Oamenii vor spune adevărul la audieri. Vor răspunde cei care au greșit. Dar nu detașăm oamenii…Pentru că totuși au o experiență.

Șeful Poliției Onești e promoție 1997. Oameni cu experiență. Au lucrat în cercetare penală. În asemenea situații, singura structură competentă care poate interveni este SIAS, structura centrală.

„Este vorba de fuga de răspundere” / „Avem pe conștiință acești oameni”

Nici nu știu dacă e vorba de hățiș decizional. Este vorba de fuga de răspundere. D-aia sunt șefi. Avem structuri, avem oameni pregătiți pentru așa ceva. De ce nu s-a intervenit? Aici momentul operativ a fost pierdut, avem pe conștiință acești oameni.

Nu știu ce plângeri au fost depuse. Declarația ministrului mi se pare ok. De ce plângerile nu au fost luate în seamă. Dar discutăm de probe. M-aș bucura ca raportul Corpului de Control să fie cel care scoate la iveală adevărul.

Câți oameni amenință pe rețelele sociale? Care sunt resursele noastre? Subfinanțarea e o mare problemă. Lipsa de pregătire la fel. Sunt numiți în funcții oameni care nu au legătură cu funcțiile respective. Haideți să tăiem pisica în două.”, a declarat Florin Vîlnei la GÂNDUL LIVE.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here