Prognoza meteo, 12 martie 2021. Vremea se va încãlzi uşor

0
628

Conform prognozei meteo de vineri, 12 martie 2021, vremea se va încãlzi uşor. În vestul, centrul, nordul şi nord-estul ţãrii, cerul va fi mai mult noros şi, pe arii relativ extinse, vor fi precipitaţii, mai ales sub formã de ploaie în Banat şi în Crişana, iar în Maramureş, Transilvania, Moldova şi la munte, ninsoare la început, apoi şi lapoviţã şi ploaie.

În restul teritoriului, cerul va avea înnorãri temporare, ziua local va fi ceaţã, asociatã izolat cu burniţã sau fulguieli trecãtoare, iar noaptea local în Oltenia şi în vestul Munteniei, vor fi mai ales ploi. Pe alocuri se va depune polei.

Vântul va sufla tare la munte şi va avea intensificãri, local şi temporar şi în celelalte regiuni, potrivit stirimeteo.com.

Temperaturile maxime se vor încadra între 1 grad Celsius, în Câmpia Românã şi 11 grade Celsius, în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -5 şi 5 grade Celsius.

Cum va fi vremea în București, pe 12 martie 2021

În Capitală, vremea se va menţine rece, mai ales dimineaţa, chiar dacă valorile termice vor fi într-o creştere uşoarã. La începutul zilei, vor fi condiţii de ceaţã.

Cerul va fi temporar noros, spre sfârşitul nopţii va ploua, iar probabilitatea pentru depuneri de polei va fi ridicatã.

Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 4-5 grade Celsius, iar cea minimã de -6…-3 grade Celsius.

Cod galben de ninsori şi viscol, în 16 județe

Meteorologii au emis o atenţionare Cod galben de ninsori şi viscol la munte, valabilă în 16 județe. În restul țării se anunţă precipitaţii mixte, polei şi intensificări temporare ale vântului de joi până vineri.

Conform unei informări meteo valabilă de joi ora 23:00 până vineri ora 18:00, aria precipitaţiilor se va extinde treptat, la început în regiunile vestice, nord-vestice, apoi şi în centru şi în nord-est.

La munte vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă, iar în zonele mai joase de relief vor fi precipitaţii sub formă de ninsoare, lapoviţă şi trecător ploaie. Pe alocuri se va forma polei.

Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunior, cu viteze mai mari în nordul Crişanei, Maramureş, Transilvania, Moldova şi Dobrogea, unde local vor fi rafale în general de 50-60 km/h, amplificând senzaţia de frig.

Prognoza meteo. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut publică prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Află, în continuare, ce temperaturi și ce cantități de precipitații vor fi în România în intervalul 8 martie – 5 aprilie.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here