Un militar și un polițist, morți după ce s-au imunizat cu vaccinul AstraZeneca, în Italia. Procurorii fac cercetări

0
483

Se pare că serul administrat lui Stefano făcea parte din lotul despre care AIFA, Agenția Italiană a Medicamentului, crede că ar fi vinovat de o serie de efecte adverse grave.

Un procuror-șef a deschis un dosar de cercetare în acest caz, fiind audiat tot personalul medical al spitalului militar care s-a ocupat de inoculare. Acuzația este de omor, iar procurorul a dispus, de asemenea, sechestru asupra dozelor de vaccin existente în respectiva unitate medicală, potrivit cotidianului italian Il Messaggero, citat de Gazeta Românească.

Și în Catania un procuror a deschis dosar pentru omor cu privire la moartea suspectă a unui polițist în vârstă de 50 de ani, agent al echipei mobile din Catania, care a murit în urmă cu 12 zile după vaccinare. Polițistului i s-a administrat o doză din același lot AstraZeneca. Ancheta a fost deschisă pe baza informațiilor din presă.

Italia suspendă vaccinarea cu AstraZeneca! Aceeași măsură, anunțată de alte 8 țări din Europa

Agenția Italiană a Medicamentului a hotărât, joi, să oprească vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca, după ce au apărut probleme de coagulare a sângelui la unii pacienți. Totalul țărilor care au luat măsuri similare este de 9: Danemarca, Italia, Norvegia, Austria, Estonia, Luxemburg, Lituania, Letonia și Islanda.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here