AstraZeneca nu a găsit nicio dovadă legată de riscul crescut de tromboză la persoanele vaccinate cu serul său împotriva Covid

0
292

Compania farmaceutică AstraZeneca a transmis că a analizat cazurile a peste 17 milioane de oameni care au fost vaccinați cu vaccinul său anti-Covid și ancheta nu a dezvăluit nicio dovadă în legătură cu riscul crescut de formare a cheagurilor de sânge, scrie Reuters.

AstraZeneca nu a găsit nicio o dovadă legată de riscul crescut de tromboză

Analiza realizată de companie a inclus peste 17 milioane de oameni vaccinați în Uniunea Europenă și Regatul Unit.

„O analiză atentă a tuturor datelor disponibile privind siguranța a peste 17 milioane de persoane vaccinate în Uniunea Europeană și Marea Britanie cu vaccinul COVID-19 AstraZeneca nu a evidențiat un risc crescut de embolie pulmonară, tromboză venoasă profundă sau trombocitopenie, la orice vârstă definită grup, sex, lot sau într-o anumită țară „, se spune în declarație.

Italia a oprit joi administrarea dozelor dintr-un alt lot de vaccinuri anti-COVID-19 produse de AstraZeneca, în urma temerilor privind posibile formări de cheaguri de sânge, după decesul a doi bărbaţi din Sicilia care au fost vaccinaţi recent cu acest ser.

Austria suspendase anterior şi ea administrarea vaccinurilor dintr-un lot diferit produs de AstraZeneca, după decesul unei persoane diagnosticate cu tromboză multiplă (formarea de cheaguri de sânge).

Mai multe ţări europene au hotărât suspendarea administrării vaccinului AstraZeneca

Între timp, în urma unor temeri similare privind posibile formări de cheaguri de sânge, mai multe ţări europene au decis suspendarea administrării vaccinului AstraZeneca, respectiv Danemarca, Norvegia, Islanda, Bulgaria şi Irlanda.

Regiunea italiană Piemont reia administrarea vaccinului AstraZeneca 

Regiunea italiană Piemont, situată în nordul țării, a anunţat duminică după-amiază continuarea vaccinării cu serul anti-COVID-19 produs de AstraZeneca. Administrarea cu acest ser fusese suspendată după decesul unui profesor vaccinat cu o zi în urmă, relatează AFP.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here