Valeriu Gheorghiță vrea 100.000 de persoane vaccinate pe zi, din aprilie

0
444

Lt. col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de imunizare anti-COVID în România, anunță că principalul obiectiv este ca, din aprilie, țara noastră să ajungă și să depășească 100.000 de persoane vaccinate pe zi cu prima doză și cu rapelul.

Medicul de la Spitalul Militar anunță, totodată, o reducere consistentă a numărului de doze de la AstraZeneca, ser care a provocat mai multe reacții adverse majore în ultimele zile.

În ceea ce privește stocurile de vaccin de la Pfizer și Moderna suntem cu un procent de utilizare de 80-90%. Avem un stoc destul de consistent de la Astra Zeneca, însă se anunță o reducere consistentă a numărului de doze de la această companie. Din aprilie ne dorim să atigem și chiar să depășim acel prag de 100.000 de persoane vaccinate pe zi cu prima doză și a doua doză”, a spus lt. col. dr. Valeriu Gheorghiță, la Radio România Actualități.

Valeriu Gheorghiță: “Vârstnicii vor ocupa primii locurile la programare”

Totodată, lt. col. dr. Valeriu Gheorghiță precizează că platforma de vaccinare anti-COVID este pregătită pentru etapa a 3-a, unde vârstnicii vor avea prioritate la programare.

Noi estimăm că locurile libere vor fi ocupate în momentul în care utilizatorii vor deschide platforma și le vor accesa. După ce se vor ocupa locurile, automat vor fi deschise listele de programare, dar și aici prioritate vor avea persoanele vârstnice, aceștia vor ocupa primii locurile la programare. Platforma va genera și un mesaj vizual cu data estimativă. Noi ne dorim să avem un grad maximal de ocupare în fiecare centru de vaccinare”, a mai spus medicul.

Multe persoane vaccinate cu AstraZeneca au acuzat probleme. “Monitorizăm atent aceste reacții adverse”

Lt. col. dr. Valeriu Gheorghiță a vorbit inclusiv de reacțiile adverse majore cu care s-au confruntat cei care s-au vaccinat, în ultima perioadă, cu serul de la AstraZeneca.

Categoric avem o frecvență mai crescută la vaccinul AstraZeneca, de 5 ori mai mare decât la celelalte vaccinuri. Este important să monitorizăm foarte atent aceste reacții adverse. În perioada următoare, la nivel european va fi emis primul certificat de siguranță în privința vaccinării cu AstraZeneca”, a mai spus medicul de la Spitalul Militar.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here