Tramvaiele vor opri n noua stație din Pasajul Victoriei

0
182

Societatea de Transport București (STB) anunță, prin intermediul unui comunicat, că începând de sâmbătă, 20.03.2021, tramvaiele liniilor 1, 10 şi 46 vor efectua opriri, în ambele sensuri, în noua stație „Piața Victoriei”, amplasată în Pasajul Victoriei.

Accesul către peroanele de stație va fi permis numai prin pasajul pietonal (în trepte) din parcarea situată în dreapta clădirii Guvernului României.

STB și Primăria Capitalei au demarat lucrările la realizarea stației de tramvai din Pasajul Victoria, în luna ianuarie

STB și Primăria Capitalei au început la sfârșitul lunii ianuarie, lucrările la realizarea stației de tramvai din Pasajul Victoria.

Aceasta este o primă etapă a interconectării mijloacelor de transport din zonă cu tramvaiul, următoarea etapă fiind reprezentată de conectarea la stația de metrou Piața Victoriei.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, detalii despre trenul metropolitan: Va fi finanțat prin PNRR și va avea opt tronsoane. Câți bani sunt alocați acestui proiect

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat vineri – pe pagina sa de Facebook – că a propus ca finanțarea proiectului trenului metropolitan, în valoare de aproximativ 530 de milioane de euro, să fie finanțat prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Cel mai mare proiect pentru cea mai mare problemă a Capitalei – acesta este trenul metropolitan, care va avea o contribuție importantă la rezolvarea chestiunii traficului în București. Pentru realizarea trenului metropolitan pe infrastructura existentă a CFR, am propus finanțarea prin PNRR a 9 proiecte complementare, 8 dintre ele dedicate modernizării celor 8 linii de cale ferată și unul dedicat achiziției de trenuri. Lucrările de modernizare a căilor ferate includ reparații capitale ale șinelor, reabilitarea stațiilor existente și construirea de noi stații, modernizarea trecerilor la nivel, pasaje rutiere, electrificarea liniilor, iar în privința mijloacelor de transport avem în vedere achiziția a 50 de trenuri electrice”, anunță Nicușor Dan.

Primarii de sector cer majorarea taxelor de parcare! Un loc ar putea costa între 300 si 600 de lei/an. „Nu mai putem închiria spațiul public, al tuturor, pe prețuri de nimic”

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunțat – miercuri – că a semnat, alături de toți primarii de sector, o scrisoare prin care solicită Consiliului General al Municipiului București (CGMB) creșterea taxelor de parcare. Astfel, dacă cererea lor se aprobă, un loc de parcare ar putea costa între 300 și 600 de lei/an.

FOTO: Facebook.com/Asociația Ro-Trans

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here