Raed Arafat, sfaturi pentru zilele în care magazinele se închid la ora 18:00

0
454

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a oferit joi seară sfaturi cetățenilor referitor la zilele în care magazinele se închid la ora 18:00.

În contextul în care Guvernul a decis joi seară ca magazinele din localitățile cu rată ridicată de infectare să se închidă la orele 18:00 și restricțiile de circulație să intre în vigoare la orele 20:00, Arafat spune că românii trebuie să se organizeze pentru a reuși să ajungă la cumpărături, informează Digi24.

„Am să vă spun sfatul pe care îl dau. În primul rând, am menționat să fie și un ordin al ministrului sănătății și al ministerelor de resort, probabil Ministerul Economiei, care vor stabili inclusiv care sunt regulile, numărul de persoane în magazin și în spațiul respectiv și cum se va controla acest lucru.

Sunt convins că vor fi multe discuții aici, când ai ajuns la faza la care la ora 18:00 se închide magazinul și la ora 20.00 trebuie să fii acasă, înseamnă că ești în faza în care agenții economici trebuie să se gândească la telemuncă, trebuie să se gândească la decalarea programului de muncă”, spune Raed Arafat.

Magazinele se închid la ora 18:00. Arafat: Nu mergeți la cumpărături cu 5 minute înainte de închidere

Secretarul de stat în Ministerul de Interne a subliniat că cetățenii nu ar trebui să meargă la cumpărături în ultimele minute de program, ci ar trebui, mai degrabă, să aleagă o zi în care să se aprovizioneze cu produsele de care au nevoie.

„Asta nu înseamnă că noi muncim normal până la ora 18:00, după care toată lumea este la magazin. Înseamnă că trebuie să ne adaptăm, acest program trebuie să ne trimită către o adaptare la locul de muncă pentru a reduce contactul și acolo. Regulile sunt prevăzute, trebuie doar respectate. Dacă faci acest lucru, poți să găsești și momentul în care te duci la magazin nu neapărat la ora 17.55, poți să desemnezi ziua în care te duci, că nu vei merge în fiecare zi”, a adăugat Raed Arafat.

Noi restricții impuse de autorități

Guvernul a decis, în ședința de joi, impunerea unor noi restricții, în vederea limitării răspândirii SARS-CoV-2.

Astfel, în localitățile cu o rată a infectării mai mare de 4 la mia de locuitori, cum este și cazul Capitalei, magazinele se închid de la ora 18:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

În localitățile unde incidența depășește 7,5 cazuri la mia de locuitori, măsura se va aplica pe tot parcursul săptămânii.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here