A cincea zi de proteste în Capitală și în alte orașe din țară. „Libertate” şi „Demisia” au strigat manifestanţii în Piața Universității

0
268

Protestele au continuat și ieri în România, atât în Capitală cât și în alte orașe din țară

Protestatarii anti-restricții au continuat să se manifeste, joi seară, în Piața Universității

Protestatarii au ajuns în Piaţa Victoriei, unde au continuat să scandeze o perioadă de câteva ore. Numărul acestora a scăzut comparativ cu zilele trecute.

„Libertate” şi „Demisia” au strigat manifestanţii care au steaguri tricolore, fluiere şi vuvuzele.

Protestatarii anti-restrictii nu au respectat regulile anti-COVID-19, fiind fără mască și nu au stat distanțați. De asemenea, nu au respectat restricțiile de circulație pe timpul nopții, fiind în Piața Universității sau în fața Guvernului și după ora 22.00.

Au fost aplicate organizatorilor şi participanţilor 444 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 264.250 de lei.

Sport în aer liber la Oradea

În schimb, zeci de tineri din Oradea au protestat făcând sport. Ei și-au arătat astfel nemulțumirea față de închiderea sălilor de fitness, astfel că mai mulți orădeni și-au scos instrumentele de făcut sport și au făcut exerciții în centrul orașului.

Proteste au avut loc și la Arad. Câteva zeci de persoane au protestat împotriva restricțiilor, susținând că totul este ilegal, potrivit publicației locale Arad Online.

La Constanța s-au adunat câteva zeci de persoane la o acțiune de protest. Manifestanții au ocupat o trecere de pietoni pe care au traversat-o de mai multe ori, blocând astfel traficul rutier de pe bulevardul Tomis.

Diana Șoșoacă și liderii AUR George Simion și Claudiu Târziu au fost sancționați cu câte 15.000 de lei pentru ca au participat la protestul de miercuri.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here