Klaus Iohannis participă la Slujba de Înviere la o biserică din centrul Sibiului

0
61

Preşedintele Klaus Iohannis participă, sâmbătă seară, împreună cu soţia sa, Carmen Iohannis, la slujba de Înviere de la Biserica Romano-Catolică din Piaţa Mare a Sibiului.

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la Biserica „Sfânta Treime” din Piaţa Mare la ora 20.45, împreună cu soţia sa, Carmen Iohannis.

Familia Iohannis participă la slujba de Înviere la Biserica Romano-Catolică din centrul oraşului încă de când actualul şef al statului era primar al Sibiului.

„Tuturor creştinilor care acum serveabă Învierea Domnului le doresc sărbători binecuvântate”, a spus preşedintele Klaus Iohannis. Acesta a transmis mesajul „Cristos a Înviat!” în limbile română, maghiară şi germană.

Credincioşii creştini din bisericile occidentale sărbătoresc duminică Paştele.

Slujba de Înviere oficiată de Papa Francisc. LIVE de la Vatican

Slujba de Înviere oficiată de Papa Francisc. Pentru al doilea an la rând, din cauza restricțiilor impuse, Papa Francisc oficiază Slujba de Înviere de la Vatican în format restrâns. Spre deosebire de alte dăți, slujba din acest an a suferit o serie de modificări.

În primul rând, Sfânta Liturghie nu se mai celebrează la altarul mărturisirii lui Petru, ci la altarul Catedralei.

Slujba de Înviere oficiată de Papa Francisc. Credincioșii nu mai primesc lumină

Apoi, ceremonia luminii și binecuvântarea aprinderii ei nu se va mai desfășura în atriul lăcașului de cult. Locul a fost mutat în altarul mărturisirii, iar acolo puținii participanți prezenți nu vor ține în mâini lumânări. Pe de altă parte, Liturghia din 2021 a Paștelui catolic nu va cuprinde și botezul adulților, cum se obișnuia; se va face, totuși, reînnoirea făgăduințelor de la botez.

Slujba din prima zi de Paște va începe duminică dimineață la ora 11.00 (ora României), la altarul Catedralei Sf. Petru. După Sfânta Liturghie, Papa Francisc va transmite tradiţionalul mesaj pascal şi binecuvântarea „Urbi et Orbi”.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here