„Să nu ne pierdem niciodată speranţa”

0
69

Papa Francisc a făcut apel la credincioși, în cadrul Vigiliei Pascale din Sâmbăta Mare, să nu își piardă speranța în această perioadă de criză provocată de pandemie.

Suveranul Pontif a adăugat că întotdeauna este posibil să începem ceva nou, informează site-ul agenției Agerpres.

El a spus că și din dezastrele cele mai mare ale omenirii, Dumnezeul a creat ceva nou.

„La ceas de întuneric, când omenirea se confruntă cu pandemia şi alte boli, creştinii trebuie să pună la inimă mesajul de Paşte al îngerului ca să nu se teamă (…). Chiar şi din ruinele inimii noastre – fiecare le ştie, îşi cunoaşte ruinile inimii – Dumnezeu poate să construiască o operă de artă, chiar şi din resturile prăfuite ale umanităţii noastre, Dumnezeu pregăteşte o istorie nouă. În aceste luni întunecoase de pandemie, îl auzim pe Domnul Înviat care ne invită să începem din nou, să nu ne pierdem niciodată speranţa”, a spus Papa Francisc sâmbătă, din bazilica Sfântul Petru de la Vatican.

Slujbă de Paște în condiții de pandemie la Vatican

Slujbele din perioada Paștelui catolic s-au desfășurat în condiții de pandemie la Vatican, fără miile de credincioși care în anii trecuți participau la acestea.

Astfel, un număr limitat de persoane au avut voie să participe ca măsură de precauţie pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Sâmbătă, doar în jur de 200 de credincioși și clerici au participat la liturghie.

Papa Francisc i-a îndemnat pe credincioşi „să împrospăteze zi de zi începutul drumului, uimirea primei întâlniri” cu Domnul „şi, modeşti, să ne lăsăm surprinşi de căile lui Dumnezeu”.

„Dumnezeu nu poate fi încadrat în amintirile copilăriei, ci e viu, mereu surprinzător. Înviat, El nu sfârşeşte niciodată să ne uimească”, a spus sâmbătă Papa Francisc.

Papa Francisc: Hristos merge alături de noi zi de zi

Suveranul Pontif a adăugat că Hristos este alături de credincioși în fiecare moment al vieții lor, chiar dacă, uneori, aceștia nu își dau seama de asta.

„(Hristos, n. red.) merge alături de tine zi de zi, în situaţia pe care o trăieşti, în încercarea prin care treci, în visele pe care le porţi cu tine. Chiar dacă totul ţi se pare pierdut, te rog, deschide-te cu uimire la noutatea sa: te va surprinde”, a spus acesta.

Pe 4 aprilie, în Duminica Învierii, Papa Francisc va oficia Sfânta Liturghie la ora locală 10:00 (ora 11:00, ora României, n. red.), în bazilica Sfântul Petru.

La finalul celebrării, el va transmite tradiționalul mesaj pascal „Urbi et Orbi”, însoțit de binecuvântarea apostolică și de darul indulgenței plenare.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here