Unde a mers Patriarhul Daniel după ce premierul i-a cerut să se implice în campania de vaccinare. Liderul BOR nu a comentat declarațiile lui Cîțu

0
55

După ce premierul Florin Cîțu a cerut BOR să se implice mai multe în campania de vaccinare, Patriarhul Daniel și-a făcut prima apariție publică. Liderul Bisericii Ortodoxe Române a ezitat, însă, să facă orice fel de comentariu pe marginea recomandării transmise de primul-ministru.

De fapt, marți, cu ocazia vizitei la Biblioteca Academiei Române, Patriarhul Daniel nu a vorbit despre nimic altceva în afara apropierii sfintelor sărbători de Paște.

Patriarhul Daniel îi îndeamnă pe creștini să descopere Mănăstirea Voroneț

Înaltpreasfințitul a dat curs invitației primite de a participa la o expoziție dedicată Mănăstirii Voroneț. Cu această ocazie, Patriarhul Daniel le-a transmis tuturor creștinilor că acolo, la Voroneț, vor vedea Învierea Mântuitorului Iisus Hristos!

„Dacă vreți să vedeți Învierea, mergeți la Voroneț. Este mesajul Învierii de obște cu bucurie mare și mesajul este exact ceea ce scrie într-o parte: Hristos a înviat din morți, cu moarte pre moarte călcând și celor din morminte viață dăruindu-le”, a declarat liderul BOR.

E o mărturisire de credință, este o speranță și, deci, cu speranță și bucurie așteptăm Paștele – Patriarhul Daniel

Florin Cîțu cere ajutorul BOR în campania de vaccinare

Pe de altă parte, Patriarhul a dat de înţeles că, pentru moment, nu au fost stabilite niciun fel de reguli cu privire la slujba din noaptea de Înviere. Când Biserica Ortodoxă va lua o decizie, ea va fi făcută publică și transmisă tuturor parohiilor.

Altfel, vizita la Biblioteca Academiei Române a reprezentat prima apariție publică a patriarhului după ce premierul a cerut Bisericii să se implice mai mult în campania de vaccinare, cu mesaj direct adresat preoților de la sate. Preafericitul Părinte nu a dorit să comenteze în niciun fel solicitarea șefului Executivului.

Fac un apel la toţi politicienii, la coaliţia de guvernare, la primarii aleşi, la consilierii locali, la preşedinţii de consilii judeţene să meargă şi să facă campanie sau să prezinte campania de vaccinare. Mai mult, este nevoie, şi am spus-o şi la întâlnirea cu cultele, şi mi s-au dat asigurări, dar vreau să spun şi aici public, este nevoie de o implicare a Bisericii în această campanie de vaccinare, mai ales în mediul rural – Florin Cîţu

Într-un comunicat de presă, Patriarhia Română a răspuns prompt mesajului lansat de premier. Purtătorul de cuvânt, Vasile Bănescu, a dat asigurări că BOR sprijină deja autoritățile în demersul lor: „Ajutorul Bisericii există şi se traduce prin transmiterea din partea clericilor spre credincioşi a informaţiilor cuprinse in Broşura «Vaccinarea împotriva Covid-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură». Conţinutul acestei broşuri este deja cunoscut de preoţi. Ei îl comunică credincioşilor în diferite ocazii. Este ceea ce pot face reprezentanţii cultelor”.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here