Polițiștii, cu ochii pe românii care merg la mare de 1 mai! Ministrul Lucian Bode a plasat ordine la IPJ Constanța!

0
320

Polițiștii vor fi cu ochii pe românii care merg la mare de 1 mai, în vacanța prilejuită cu ocazia Paștelui. Marți, 6 aprilie, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a mers la Constanța, plasând ordine printre angajații IPJ. Astfel, șeful Internelor le-a cerut subordonaților să aibă o prezenţă sporită în teren şi să gestioneze cu maximă responsabilitate situaţia pandemică.

Atenția ministrului Bode s-a îndreptat spre vacanța de Paște, care coincide cu deschiderea sezonului la mare, de 1 mai.

Lucian Bode cere „planificare și organizare” ca la carte

În fața reprezentanților MAI din Constanța, Lucian Bode a adus discuția despre zilele de 1 și 2 mai. Pe litoral sunt așteptați mii de turiști, cu ocazia începerii sezonului estival și a Paștelui ortodox.

„Le-am cerut să avem o prezenţă sporită în teren. Le-am cerut să gestioneze cu maximă responsabilitate situaţia pandemică. Le-am cerut să gestioneze aşa cum le-au gestionat şi până acum, cu calm, cu responsabilitate, dar şi cu fermitate eventualele proteste, dacă ele vor mai avea loc. De asemenea, am discutat pe marginea organizării sfintelor sărbători de Paşte, care în acest an coincid cu ziua de 1, respectiv 2 mai, când ne aşteptăm la o prezenţă numeroasă pe litoral. Toate aceste lucruri pot fi rezolvate printr-o bună planificare, printr-o bună organizare, prin dialog cu organizatorii şi printr-o activitate cât mai consistentă pe linia de prevenire”, a declarat Lucian Bode la finalul unei întâlniri pe care a avut-o cu reprezentanţii administraţiei locale şi ai structurilor MAI.

De 1 mai, pe litoral, sub interdicția ieșirii pe străzi după ora 20.00

În privința restricțiilor în vigoare, Lucian Bode a spus că rămâne valabilă interdicția de a ieși din case după ora 20.00. Ministrul de Interne este de părere că sănătatea e mai importantă decât orice. În plus, poliţiştii şi jandarmii nu vor face altceva decât să ducă la îndeplinire misiunile pe care le au.

„Misiunea va fi la fel de grea cum am avut-o în fiecare sfârşit de săptămână în Bucureşti. Dar, aţi văzut că structurile Ministerului Afacerilor Interne şi-au făcut treaba aşa cum scrie la lege şi legea nu o negociem cu nimeni. Până la urmă, sănătatea este mai importantă decât orice. Astăzi, când vorbim, există o oră la care aceste activităţi ale agenţilor economici trebuie să înceteze. Vom vedea dacă această oră va fi sau nu modificată, cert este că şi pentru sfintele sărbători de Paşte avem în hotărârea CNSU reglementat foarte clar că în intervalul orar 20.00 – 02.00 asigurăm în condiţii de securitate şi de sănătate maximă a celor care doresc să participe la sfânta slujbă de Înviere deplasarea la biserică, participarea la slujba de Înviere, respectiv deplasarea spre casă”, a transmis Bode.

Lucian Bode pune două condiții pentru revenirea la normalitate

Primul-ministru Florin Cîțu a vorbit despre revenirea la normalitate începând cu data de 1 iunie. Lucian Bode consideră că asta se poate întâmpla numai dacă sunt respectate măsurile de protecţie sanitară. Și, deasupra tuturor, o campanie de imunizare a populaţiei încununată cu succes.

„Aştept ca după şedinţa de Guvern de mâine, când vom adopta proiectul de memorandum propus de domnul prim-ministru, cu acel comitet interministerial de revenire la normalitate, vom relaxa aceste restricţii. Vom veni cu măsuri în sprijinul mediului economic astfel încât, încet-încet, începând cu 1 iunie, respectând anumite etape, să putem reveni la normalitate. Normalitatea ne-o dorim cu toţii, dar ea nu poate fi atinsă fără două elemente principale – respectarea măsurilor de protecţie sanitară şi o campanie de imunizare a populaţiei de succes”, a conchis Lucian Bode.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here