Aleksei Navalnîi nu își mai simte mâinile, spune avocatul său. Disidentul este în greva foamei

0
60

Starea de sănătate a disidentului rus Aleksei Navalnîi este din ce în ce mai rea, au anunţat avocaţii săi, care au afirmat că în prezent acesta „nu îşi mai simte mâinile”, relatează publicația The Moscow Times.

Probleme mari de sănătate

Cel mai important opozant al preşedintelui Vladimir Putin, care a intrat săptămâna trecută în greva foamei în semn de protest faţă de condiţiile din închisoarea unde se află în detenție, este în stare din ce în mai gravă.

Disidentul s-a plâns mai întâi de „dureri puternice de spate”. Ulterior, opozantul rus a spus că „nu îşi mai simte un picior” şi s-a plâns de faptul că medicii că îl tratează doar cu Ibuprofen.

În ultimele zile, sa de sănătate s-a înrăutățit şi mai mult după ce acesta a acuzat stări febrile şi tuse puternică. Un deţinut din baraca sa a fost spitalizat pentru tuberculoză, al treilea caz de acest fel în câteva săptămâni în rândul celor 15 deţinuţi.

„A slăbit 13 kilograme”

Acum, avocaţii săi au spus că Navalnîi nu îşi mai simte mâinile, tuşeşte şi slăbeşte un kilogram pe zi.

„Arată rău, nu se simte bine”, a spus avocata Olga Mihailova, care a adăugat că, în prezent, Navalnîi cântăreşte în jur de 80 de kilograme.

Înainte de a fi încarcerat, Aleksei Navalnîi (înalt de 1,89 metri) avea o greutate de 93 de kilograme.

Motive de îngrijorare pentru Casa Albă

Casa Albă şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu regimul la care e supus în închisoare Navalnîi şi a precizat că guvernul rus este responsabil pentru starea sa de sănătate.

Opozantul se află încarcerat în colonia penitenciarăl Pokrov, aflată la circa 100 de kilometri de Moscova.

O instanţă judiciară Moscovită a hotărât, la începutul lunii februarie, condamnarea la trei ani şi şase luni de închisoare a lui Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, pentru încălcarea condiţiilor unei sentinţe cu suspendare. Instanţa a dispus scăderea din sentinţă a zilelor pe care disidentul Aleksei Navalnîi le-a petrecut în arest la domiciliu.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here