„Mi-a fost frică la început” (VIDEO)

0
125

Astăzi a început vaccinarea fără programare cu serul de la AstraZeneca. Persoanele care vor să se vaccineze se pot prezenta direct, fără a se mai înscrie pe platformă, în centrele în care se administrează serul de la compania anglo-suedeze. Chiar și așa, românii sunt în continuare temători și preferă să aștepte imunizarea cu un alt ser.

În centrul de vaccinare de la Circul Metropolitan sunt peste 1.400 de locuri disponibile pentru imunizarea cu serul AstraZeneca, însă doar aproximativ 40 de oameni au mers fără programare.

Mulți dintre ei spun că le este teamă după ce au apărut informațiile cu privire la apariția trombozelor, însă după ce Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că riscurile sunt mai mici decât beneficiile, au decis să se vaccineze.

Pentru vaccinare, autorităţile recomandă verificarea locurilor disponibile în harta interactivă din platforma de vaccinare.În total, în platformă sunt libere aproximativ 100. 000 de locuri pentru imunizare cu serul AstraZeneca.

Citește și: REPORTAJ. Românii, speriați de vaccinarea cu AstraZeneca: „Se tem că moare lumea” (VIDEO)

Fără teamă la vaccinarea cu AstraZeneca

Reporter: V-a fost teamă?
Persoană vaccinată: La început, oarecum nu-i înțelegeam. Acum, după ce au apărut atâtea lucruri despre acest vaccin, oarecum îi înțeleg. Și mie mi-a fost puțin frică despre ce s-a întâmplat în ultima vreme, dar sunt încrezător că va fi ok.

Persoană vaccinată: Nu ar fi fost produsul acesta oferit către o masă largă de oameni dacă riscurile erau pe măsură.

Reporter: Nu v-a fost teamă astăzi?
Persoană vaccinată: Nu, nu. Deloc. Am în familie niște nepoți care au tras-o zdravăn de tot, rău, rău le-a fost.

Adriana Nedelea, coordonatorul centrului de vaccinare de la Circul Metropolitan, a spus că fără programare au venit, vineri, 38 de persoane, restul fiind chemați să se vaccineze după prorgamarea în platformă.

”Mai pun întrebări, dar oricum sunt informați și au decis să se vaccineze cu acest vaccin”, a spus Adriana Nedelea.

De la începutul campaniei de imunizare împotriva SARS-CoV2, au fost vaccinate 2.471.779 de persoane, dintre care 1.527.201 au primit ambele doze. România a ajuns la capacitatea de a vaccina peste 80 000 de persoane pe zi.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here