GÂNDUL NEWS. O nouă rundă maraton de negocieri în Coaliție (VIDEO)

0
407

Emma Zeicescu vă prezintă în fiecare seară, de luni până vineri, de la ora 20:30, cele mai importante știri ale zilei, la GÂNDUL NEWS.

Emisiunea are o durată medie de 5 minute, fiind alternativa perfectă de consum pentru a te informa la sfârșitul zilei cu cele mai importante subiecte din actualitatea românească și internațională.

1. O nouă rundă maraton de negocieri în Coaliție, pentru dezamorsarea crizei provocate de demiterea lui Vlad Voiculescu

Numele Ioanei Mihăilă a fost vehiculat pentru funcția de ministru al Sănătății, din partea USR PLUS. Mihăilă este secretar de stat în Ministerul Sănătății, este medic primar endocrinolog și proprietara unei clinici. Totodată, USR PLUS a solicitat și modificarea protocolului alianței, . Orice remaniere ministerială să fie discutată în prealabil cu toți șefii de partide. Varianta nu a fost agreeată de partenerii de coaliție!

2. Încă un Mig 21 s-a prăbușit!

O aeronavă de la baza aeriană Câmpia Turzii s-a prăbușit la scurt timp de la decolare, în apropierea localității mureșene Dedrad, într-o zonă nelocuită. Pilotul s-a catapultat și a primit îngrijiri medicale, iar starea lui este stabilă. Ministerul Apărării Naționale a anunțat că avionul efectua la momentul respective un zbor de instrucție. Primele aparate de zbor MIG 21 au fost achiziționate în 1962, iar în 1992 au intrat într-un proces de modernizare. România mai deține 23 de avioane MIG 21.

3. Campania de vaccinare intră într-o nouă etapă!

Angajații din companiile private se pot imuniza la locul de muncă. În plus, campania de vaccinare se extinde și prin imunizare în centrele mobile. Sunt 14 județe în care se va demara această etapă. Pentru centrele mobile, autoritățile vor pune la dispoziția celor care vor să se imunizeze doze produse de compania Moderna. Astăzi a fost prima zi în care numărul dozelor disponibile de vaccin a depășit numărul persoanelor înscrise pentru imunizare.

4. Record de decese

Record nedorit! Autoritățile au anunțat cel mai negru bilanț al deceselor de la debutul pandemiei de coronavirus. 237 de oameni au murit în ultimele 24 de ore. A fost depășit astfel recordul stabilit pe 8 decembrie, când au fost anunțate 213 decese. De la debutul pandemiei în România, peste 26.600 de persoane au murit de Covid 19. Există însă și o veste bună în ultima raportare a autorităților. Numarul celor care au nevoie de terapie intensiva continua să scadă, in prezent la ATI sunt internati 1.432 de romani.

5. Vești bune pentru angajații din industria ospitalității și pentru cei care abia așteaptă să fie redeschise restaurantele

Reprezentanții industriei propun ca toți angajații să fie imunizați, și în acest fel Horeca să se deblocheze. Cinci sute de milioane de euro vor primi cei din industrie ca ajutor din partea statului pentru perioada pandemiei.

 

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here