Un membru al grupării Hells Angels, prins la Cluj. Era căutat de șase luni de autoritățile germane, pentru tentativă de omor

0
125

Un bărbat, în vârstă de 37 de ani, dat în urmărire generală de autoritățile germane, a fost prins la Cluj, fiind emise două mandate de arestare pe numele său. Acesta ar fi săvârșit o faptă de șantaj, fiind acuzat totodată de săvârșirea unei infracțiuni de tentativă de omor, pe teritoriul statului german.

Un membru din gruparea Hells Angels a fost reținut

Surse judiciare au declarat pentru Gândul că este vorba de Ioan-Florin Rusu, membru în gruparea Hells Angels.

Potrivit unui comunicatul de presă, bărbatul urmează a fi prezentat procurorilor din cadrul Curții de Apel Cluj, în vederea confirmării celor două mandate.

„Azi, în jurul orei 18.00, în urma activităților informativ-operative desfășurate de către polițiștii specializați în depistarea persoanelor urmărite, din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Cluj, în colaborare cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, precum și cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj, a fost depistat un bărbat, pe numele căruia erau emise două mandate europene de arestare.

Cel în cauză, un bărbat, în vârstă de 37 de ani, din județul Mureș, a fost dat în urmărire de către autoritățile germane, în luna octombrie a anului trecut, după ce în luna august a aceluiași an, ar fi săvârșit o faptă de șantaj, totodată fiind acuzat de săvârșirea unei infracțiuni de omor sub forma tentativei, pe teritoriul statului german.

Bărbatul urmează a fi prezentat procurorilor din cadrul Curții de Apel Cluj, în vederea confirmării celor doua mandate.

Poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române”.

 

Gruparea Hells Angels a desfăşurat activităţi de spălare a banilor obţinuţi din traficul de droguri

Autorităţile din Statele Unite ale Americii au solicitat sprijinul procurorilor DIICOT, anul trecut, în vederea desfăşurării unei investigaţii cu privire la un grup infracţional organizat, responsabil de obţinerea unor cantităţi însemnate de cocaină şi metamfetamină în SUA şi în alte state şi distribuirea acestor droguri în UE şi în Nouă Zeelandă.

De asemenea, gruparea a desfăşurat activităţi de spălare a banilor obţinuţi din traficul de droguri.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate un număr de 12 motociclete și două autoturisme de lux. În urma activităților desfășurate au fost indisponibilizate suma de 200.000 USD, o armă letală și cantitatea de 100 de grame de cocaină. Şeful Hells Angles România şi alţi motociclişti ai clubului Hells Angels a fost ridicati de mascaţi.

Potrivit digi24, la locul de întâlnire al membrilor grupării au fost prinși și doi cetăţeni neozeelandezi, imediat după ce negociaseră plata unei cantităţi de cocaină, ce urma să fie transmisă în Noua-Zeelandă.

Curtea de Apel București a hotărât în martie 2021 să admită cererea autorităților americane de a-l extrăda în SUA pe Marius Lazăr.

Marius Lazăr a fost arestat preventiv la București, în noiembrie 2020 împreună cu neozeelandezii Marc Patrick Johnson și Michael Murray Matthews într-o operațiune comună a autorităților americane în colaborare cu procurorii DIICOT și  polițiștii de la combaterea crimei organizate. Acuzațiile vizau în special traficul de droguri transfrontalier și spălarea de bani.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here