De ce este Aloe Vera o plantă minune?

0
102

Aloe Vera este o plantă populară în toată lumea, folosită încă din antichitate, atât pentru extragerea gelului din frunze cât și pentru consumul ei ca și suc. Proprietățile pe care Aloe Vera le are asupra organismului și pielii sunt numeroase. Vei afla în continuare care sunt acestea și cum poți utiliza această plantă pentru frumusețea și sănătatea ta.

Proprietățile plantei Aloe Vera

Aloe Vera este o plantă bogată în apă. Astfel, poți consuma sucul din ea sau să-l adaugi în alte băuturi precum smoothie, pentru a te menține hidratat. Totodată, acest suc poate fi și ingredientul ideal de consumat după ce ai făcut sport. În același timp, datorită concentrației de apă și fitonutrienți, această plantă își aduce aportul la buna funcționare a ficatului și rinichilor. Datorită faptului că protejează pielea, este important să știi că Aloe îți este alături în cazul în care apar arsurile solare sau accidente care implică astfel de afecțiuni ușoare ale pielii. Are un efect răcoritor și accelerează vindecarea.

Aloe Vera este o plantă minune la îndemâna oricui

Aloe Vera este un remediu folosit din vechime pentru tratamente cosmetice şi în fitoterapie. Substanţele active au efect analgezic şi antiinflamator la nivelul pielii, cu rol de refacere a ţesuturilor şi de calmare a iritaţiilor.
Foloseşte aloe vera ca mască sau cremă hidratantă. Dacă eşti predispusă la acnee şi cremele uleioase îţi dau sentimentul de disconfort, vei iubi ceea ce face aloe vera pentru tine. Aplică aloe pe faţă în mod direct.
Daca ai un ten normal sau uscat, poţi aplica aloe vera sub formă de mască pe care să o ţii pe faţă timp de 15 minute. Fă o mască de aloe vera cu ovăz şi ulei hidratant. Aplică, menţine 15 minute şi clăteşte cu apă rece.
Gelul de aloe vera este ideal pentru vindecarea arsurilor, atât pentru cele cauzate de soare, cât şi pentru cele efectuate în interiorul casei, în bucătărie. Aloe vera are capacitatea de a îndeparta pielea moartă şi de a stimula producerea de noi straturi de piele.
Aloe vera elimină acneea. Daca ai probleme cu acneea, aloe vera reduce inflamarea şi vindecă. Datorită conţinutului de vitamina C, E şi beta caroten, aloe vera îmbunătăţeşte fermitatea pielii, elimină impurităţile şi este un excelent antioxidant. De asemenea, ajută la tratarea vergeturilor ce apar datorită sarcinii.

Extragerea gelului din plantă

Operațiunea de extragere a gelului este foarte simplă. Acesta se regăsește în interiorul frunzei de Aloe Vera și este transparent. Trebuie doar să te înarmezi cu un cuțit bun și să cureți frunza de coajă, ca pe o legumă sau un fruct. Acordă atenție maximă în desfășurarea acestei activități deoarece gelul este foarte alunecos.

De asemenea, aloe vera a dovedit că influențează și timpul de creștere al părului, având puterea să ajute la accelerarea acestui proces prin alocarea de vitamine și minerale necesare părului. Tocmai datorită conținutului bogat de vitamine la care se adaugă și proteinele, această plantă hrănește părul din abudență și îl ajută să crească sănătos.

Accesează cu încredere magazinul online esteto.ro, de unde vei putea achizitiona produse naturiste online, potrivite pentru toate gusturile şi buzunarele.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here