Măsurile de relaxare din București, decise duminică. Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă se reunește la ora 11:00

0
90

Restricțiile din Capitală ar putea fi relaxate de luni, 3 mai, după ce Comitetul pentru Situații de Urgență se reunește duminică, în ziua de Paște, începând cu ora 11:00.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că ședința comitetului va fi online iar în cadrul acesteia se va discuta despre redeschiderea sălilor de spectacole şi a restaurantelor, în contextul în care rata de infectare cu SARS-CoV-2 s-a menținut în ultimele două zile sub 3 cazuri COVID-19 la mia de locuitori.

„Şedinţa Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă va avea loc la ora 11:00, online. După cum am precizat şi până acum, vor fi discutate două lucruri, şi anume sălile de spectacol şi restaurantele deschise la interior în proporţie de 30 la sută din numărul de locuri disponibile. Deschiderea sălilor de spectacol şi a restaurantelor la interior este scenariul din hotărârea de guvern”, a precizat prefectul Capitalei.

Măsuri de relaxare în București: Sălile de spectacol și restaurantele s-ar putea redeschide de luni

Hotărârea adoptată de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă din Bucureşti va intra în vigoare de luni, ora 00:00.

„Fiecare se poate organiza de luni încolo să deschidă sălile de spectacol şi restaurantele la interior şi doar în proporţie de 30%”, a mai precizat Alin Stoica.

Ultimele informații transmise de Grupul de Comunicare Strategică arată că Bucureștiul a înregistrat vineri, 30 aprilie, o rata de infectare cu SARS-CoV-2 de 2,98 cazuri la mia de locuitori iar sâmbătă 2,86 . Capitala a ieșit din scenariul roșu şi niciun județ din țară nu se mai află în acest scenariu.

Și Raed Arafat a vorbit recent despre situația epidemiologică din România și din București subliniind că numărul de cazuri COVID-19 din România a fost redus iar în perioada de creștere nu s-a implementat măsura extremă a lockdown-ului.

Ce măsuri s-ar putea implementa în București

  • activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/ sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6,00 – 22,00, dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/ localitate este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori;
  • organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/ sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/ localitate este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.
Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here