GÂNDUL NEWS. Campania de vaccinare își arată efectele în România

0
60

Emma Zeicescu vă prezintă în fiecare seară, de luni până vineri, de la ora 20:30, cele mai importante știri ale zilei, la GÂNDUL NEWS.

Astfel, de la ora 20:30, Emma Zeicescu prezintă GÂNDUL NEWS, o emisiune digitală menită să îți aducă în față cele mai importante cinci subiecte ale zilei.

Emisiunea are o durată medie de 5 minute, fiind alternativa perfectă de consum pentru a te informa la sfârșitul zilei cu cele mai importante subiecte din actualitatea românească și internațională.

1. Campania de vaccinare își arată efectele

Capitala este în topul vaccinărilor, cu aproape o treime din locuitori vaccinați, urmată de județele Cluj, Timiș, Brașov, Sibiu și Constanța. Numărul de infectări cu coronavirus este în scădere, ceea ce duce la măsuri de relaxare, de la 1 iunie. Într-o primă fază, am putea renunța la masca de protecție la mare și la munte, după cum a anuntat premierul Florin Cîțu. El a amintit că în niciun judeţ rata de infectare nu mai depășește trei la mie, iar cei vaccinați ar putea beneficia de avantaje. (Mai multe detalii aici…)

2. Și adolescenții ar putea fi vaccinați împotriva coronavirusului

Coordonatorul campaniei naționale, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că și copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani ar putea fi imunizați în această vară! Vaccinul va fi Pfizer, care este în proces de autorizare și pentru această grupă de vârstă. Mai mult, de vineri, persoanele peste 60 de ani vor avea prioritate până-n ora 14.00, deoarece toți românii vor putea merge la vaccinare fără programare. (Mai multe detalii aici…)

3. Reîncepe școala!

Copiii de grădiniță și cei din învățământul primar, inclusiv clasa pregătitoare, dar și cei din școlile speciale, merg la cursuri, de miercuri, 5 mai. La cursuri vor merge și elevii din clasele 5-7, dar și 9-11, însă doar în localitățile aflate în scenariul verde. 1.800 de localități se află în scenariul verde. În celelalte, aflate în scenariul roșu, cursurile vor fi reluate online. De luni, 10 mai, vor merge la școală fizic și elevii din anii terminali, a 8-a, a 12-a și a 13-a, indiferent de scenariul în care se află localitatea. (Mai multe detalii aici…)

4. Bucureștenii nu vor mai primi căldură

Compania Termoenergetica a anunțat încheierea sezonului de încălzire. S-a întâmplat după ce locuitori din mai multe zone ale Capitalei au reclamat că acum au caloriferele fierbinţi, după ce toată iarna au suferit de frig. Vor mai primi agent termic spitalele, creșele, şcolile și grădiniţele. În cazul acestora, sistarea serviciilor de încălzire se va face la solicitarea scrisă a reprezentanţilor acestor instituţii. Pentru a-și continua programul de reabilitare a rețelei, Termoergetica are nevoie de fonduri de la bugetul Primăriei Capitalei, buget care, însă, a fost respins. Mesajul premierului este categoric: niciun ban de la bugetul statului nu va fi alocat pentru Primaria Capitalei! (Mai multe detalii aici…)

5. Divorț în lumea miliardarilor

Bill Gates a anunțat că pune capăt mariajului cu Melinda, după o căsnicie de 27 de ani! Cei doi au împreună trei copii. Dacă Bill Gates, fondatorul Microsoft, se află pe locul 4 în topul miliardarilor, cu o avere estimată la 130 de miliarde de dolari, soția sa este una dintre cele mai influente femei din lume. În urma divorțului, cei doi își vor împărți bunurile imobiliare, bunurile personale și datoriile, în conformitate cu contractul lor de separare, în lipsa unui acord prenupțial. Cei doi vor continua să lucreze, însă,împreună, în cadrul fundației ce le poartă numele, care are drept misiune combaterea sărăciei şi a bolilor în lume. În urmă cu doi ani, cel mai bogat om al planetei, Jeff Bezos, proprietarul Amazon, a divorțat de soția lui Mackenzie. În urma înțelegerii, soția lui Bezos s-a ales cu 38 de miliarde de dolari. (Mai multe detalii aici…)

Știrile continuă pe site-ul nostru, gândul.ro, pe Facebook.com/Gândul și pe canalul nostru de Youtube!

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here