„Fără mască în birourile cu toți angajații vaccinați”

0
174

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat că a discutat deja la nivelul Guvernului ca masca să nu mai fie obligatorie în birourile în care toți angajații sunt vaccinați, dar că o decizie va fi luată după o „confirmare” de la Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), în funcție de care se va stabili și data de la care ar putea să se renunțe la purtatea măștii.

„În spațiile închise, în care toată lumea este vaccinată, (propunerea-n.r) este să putem să dăm jos masca. Dar aceasta, după ce vom avea și o confirmare de la Institutul Național de Sănătate Publică (…) Un val prim val de măsuri de relaxare va fi lansat cu data de 1 iunie. Dacă acest lucru va fi inclus în acest val sau ulterior, va trebui să discutăm la nivelul Guvernului, pe baza opiniilor de la specialiști”, a declarat Ioana Mihăilă, duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV.

Ministrul Sănătății a mai spus că pandemia a început „să o ia mai încet”, ceea ce este „o veste bună”, scăzând presiunea pe paturile ATI.

„Lucrul ăsta este încurajator şi atunci cred că destul de curând putem începe din nou să introducem nişte măsuri de relaxare”, a afirmat ministrul Mihăilă.

În legătură cu renunțarea la purtarea măștii pe stradă, Ioana Mihăilă a declarat că acest lucru ar putea fi posibil înainte de luna septembrie.

„Cred că încă înainte de luna septembrie am putea să începem să renunţăm la mască în spaţiile deschise. (…) Cred că ar fi un bun stimulent să facem aşa, ca să se simtă şi autorităţile locale, dar şi cetăţenii care locuiesc într-o anumită localitate, motivaţi să se vaccineze, dar cred că renunţarea la purtarea măştii în spaţiile deschise care nu sunt aglomerate poate să vină chiar înainte de toamnă, cu condiţia ca un mare procent al populaţiei dintr-o anumită zonă să fie vaccinat. Nu aş vrea să dau date exacte pentru că depinde de mai mulţi factori care nu sunt numai în controlul autorităţilor”, a mai spus Ioana Mihăilă.

Bilanț Covid în România, 9 mai 2021: 857 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Numărul persoanelor internate la ATI scade

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a raportat, pe 9 mai 2021, 857 de cazuri noi de COVID-19, fiind prelucrate 14.654 de teste RT-PCR și 5.809 teste rapide antigenice. 984 de persoane sunt internate la ATI, o ușoară scădere față de raportarea de ieri. S-au înregistrat 63 de decese

Până astăzi, 9 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.066.111 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.013.666 de pacienți au fost declarați vindecați.

A fost depășit targetul propus de autorități pentru numărul de persoane vaccinate la Maratonul din București. Sunt peste 10.000 de imunizări, la Sala Palatului și Biblioteca Națională / A fost suplimentat lotul de doze

Autoritățile din România își propuseseră, inițial, să fie vaccinate 10.000 de persoane la Maratonul Vaccinării din Capitală, în perioada, 7-10 mai, de la Sala Palatului și Biblioteca Națională. Mai mult, au spus că lotul de doze poate fi suplimentat oricând, ceea ce s-a și întâmplat, pentru că așteptările au fost depășite, semn că acest proiect a avut mare succes în rândul populației.

Astfel, peste 10.000 de persoane au fost vaccinate, până la miezul nopţii de sâmbătă spre duminică, au anunţat, sâmbătă noaptea, reprezentanţii Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, citați de Mediafax.

Organizatorii au transmis mulţumiri tuturor celor care au făcut posibil acest succes şi anunţă că umează alte zeci de ore: „Maratonul continuă!”, spun organizatorii. Maratonul Vaccinării din Capitală a debutat vineri (7 mai), la ora 16.00, și se va încheia luni (10 mai), la ora 08.00.

Citește și:

Ministrul Sănătății spulberă așteptările premierului Cîțu. „În acest ritm, nu putem ajunge la 5 milioane de persoane vaccinate în luna iunie”

Reprezentanții HoReCa solicită autorităților redeschiderea totală a restaurantelor și taxe zero pentru angajați

Dan Bittman a anunțat că se vaccinează anti-COVID, după ce a contestat măsurile impuse de autorități

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here