Nicușor Dan a semnat contractul de sute de milioane de euro. Capitala primește tramvaie moderne de anul viitor

0
153

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a vorbit marți, 11 mai, într-o conferință de presă la sediul municipalității. Singura temă abordată de edilul bucureștean a fost legată de semnarea unui contract pentru achiziția de tramvaie. Parcul STB se va mări cu patru tramvaie moderne, care vor fi livrat pe parcursul anului 2022, susține Nicușor Dan.

Contractul pentru modernizarea parcului de tramvaie din Capitală a fost semnat de primarul general și oficiali ai companiei Astra Vagoane. Nicușor Dan a declarat că primul tramvai de la Arad va ajunge în București abia anul viitor, în luna august. Ulterior, alte patru tramvaie vor fi livrate, câte unul în fiecare lună. Valoarea contractului se ridică la aproximativ 200 de milioane de euro, precizează Digi 24.

Nicușor Dan: „Sunt tramvaie mari, potrivite pentru București”

Noile tramvaie vor avea 36 de metri, podeaua coborâtă integral şi cinci uşi duble. De asemenea, contractul semnat de PMB cu Astra Vagoane Arad include și piesele de schimb, consumabilele, serviciile de punere în funcţiune, serviciile de întreţinere, service şi remedierea defecţiunilor apărute pe perioada garanţiei. Compania Astra Vagoane și-a luat angajamentul, conform contractului, să asigure şi şcolarizarea personalului care va opera tramvaiele.

Primul tramvai va veni la București în august 2022. Apoi, vor fi furnizate alte patru tramvaie, câte unul în fiecare lună. Sunt tramvaie mari, potrivite pentru București”, a declarat Nicușor Dan.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here