„Nu cred că e cazul să vorbim de mai mult decât de ceea ce s-a întâmplat”

0
79

Liderul Camerei Deputaților Ludovic Orban susține că nu cunoaște detalii despre informațiile care apar în documentele transmise de către Departamentul pentru Luptă Antifraudă (DLAF) către Direcția Națională Anticorupție (DNA) referitoare la anumite proiecte europene în care apare și numele lui Dan Barna, actual vicepremier al României.

Liderul Partidului Național Liberal (PNL), aflat într-o vizită la Sălaj, a susținut în cadrul unei coferințe de presă faptul că nu trimiterea unor documente către DNA nu înseamnă că Dan Barna este cercetat penal.

„Hai să clarificăm, ca să vedeţi că sunt un om obiectiv. Ştiţi că am avut în partid problema fostului ministru Costel Alexe, pe care mi s-a cerut în repetate rânduri să îl suspend din partid. Domnul Costel Alexe nu a avut calitatea de inculpat până la decizia de suspendare. Deci a avut doar calitatea de suspect. Dacă nu începe urmărirea penală – deşi, conform statutului, în mod normal trebuie să fie trimis în judecată ca să se poată dispune o măsură – în mod evident, nu se pot dispune astfel de măsuri. Acolo despre ce e vorba? Este vorba de faptul că o instituţie a statului care funcţionează într-un cadru european, respectiv Departamentul de Luptă Antifraudă, a trimis nişte documente la DNA. Asta nu înseamnă că Dan Barna ar fi săvârşit vreo infracţiune, asta nu înseamnă că are un dosar penal”, a transmis Ludovic Orban.

Ludovic Orban explică în ce moment se vor dispune măsuri în cazul lui Dan Barna

De asemenea, acesta a dezvăluit faptul nu știe ce fel de infromați se regăsesc în documentele trimise de DLAF către DNA, însă punctează faptul că deciziile referitoare la acest subiect urmează să fie luate în cazul în care DNA dispune începerea urmării penale sau trimiterea în judecată.

„Sunt trimise nişte documente pe baza informaţiilor transmise de presă. Eu, personal, nu cunosc şi nu am niciun fel de informaţii despre acest subiect şi mi se pare normal să fie aşa, să nu am informaţii despre acest subiect. Sunt transmise nişte documente. Acum ele probabil vor fi date unui procuror care va studia aceste documente şi va dispune. Nu cred că e cazul să vorbim de mai mult decât de ceea ce s-a întâmplat şi anume că s-au transmis nişte documente legate de derularea unor proiecte pe fonduri europene de la DLAF la DNA. Dacă DNA dispune măsuri ca începerea urmăririi penale sau trimiterea în judecată evident că urmează fiecare să ia deciziile legate de acest subiect”, a mai susținut liderul Camerei Deputaților.

Dan Barna a dezvăluit recent faptul că a aflat din media că în unele părți de constatare care l-ar viza apar informații potrivit cărora trei dintre formularele pentru recrutarea beneficiarilor din cadrul unui proiect european nu au fost completate faţă în faţă. Vicepremierul a susținut că nu există nicio suspiciune de abuz în serviciu în cazul lui.

„Sunt coordonatorul campaniei naţionale «Fără penali». Nu trebuie să aveţi nicio îndoială că, în situaţia în care vorbim de o urmărire penală demarată împotriva mea, nu voi ezita nicio clipă să fac ceea ce e de făcut”, a declarat Dan Barna recent.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here