GÂNDUL LIVE. Alfred Simonis, despre numirea Vioricăi Dăncilă în cadrul BNR: „Nu reprezintă PSD-ul”

0
172

Invitatul ediției de marți a emisiunii Gândul Live, Alfred Simonis, lider al deputaților social democrați, a spus că numirea Vioricăi Dăncilă în cadrul Băncii Naționale a României nu are nicio legătură cu Partidul Social Democrat. Parlamentarul a afirmat, de asemenea, despre celălalt politician PSD cooptat de BNR, Ioan Mircea Pașcu, că este posibil să nu mai fie membru al partidului.

„Doamna Dăncilă nu reprezintă PSD-ul în acea calitate la BNR. Nu m-a surprins această funcție. Este strict decizia guvernatorului. Știu că cei doi au avut o relație foarte bună. Nici domnul Pașcu nu mai știu dacă este membru de partid”, a explicat Simonis.

Propunerea social democraților în legătură cu salariul minim pe economie

PSD a propus ca salariul minim pe economie să se acorde doar persoanelor apte de muncă, care nu au nicio calificare, și pe o perioada limitată, până la 24 de luni. Potrivit lui Simonis, această măsură ar duce la o absorbție mai mare la bugetul de stat, favorizând totodată și angajatul.

„Nu putem ca aproape două milioane de români să fie plătiți cu salariul minim pe economie, adică cu 1000 și ceva de lei. Știm cu toții că ei obțin venituri la negru. Se prejudiciază și angajatul și statul. Această inițiativa a PSD va aduce bani la bugetul statului. În România, taxele pe muncă nu sunt foarte mari, comparându-ne cu celelalte state din spațiul european. Sunt foarte mulți români care sunt plătiți cu salariul minim pe economie, iar acest fapt este o mare problema. Oamenii au nevoie de aceste măsuri”, a detaliat Simonis.

Despre viziunea opoziției față de economie

„Eu nu mai urmăresc de mult declarațiile guvernanților, indiferent de culoarea politică, pentru că atunci când citesc statistici sau studii citate de ei și făcute de cei din afară, fără vreo legătură cu realitatea, mă amuz. Avem declarații care spun că economia o duce foarte bine, însă oamenii de rând simt lipsurile primii. Oamenii știu că acum, în România, lucrurile nu stau mai bine decât acum unul sau doi ani”, a mai spus liderul deputaților PSD, Alfred Simonis.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here