Andreea Moldovan, angajată la OMS. Și-a schimbat numele în Căpâlna

0
153

Fostul secretar de stat Andreea Moldovan, care și-a reluat numele de Andreea Căpâlna în urma divorțului, a declarat că va părăsi țara pentru a lucra la Organizația Mondială a Sănătății, în funcția de consultant.

„Deocamdată până când se definitivează documentele lucrez ca şi consultant din Braşov, urmând ca la mijlocul sau sfârşitul lunii iunie, când contractual va fi definitivat, să plec efectiv în Geneva, să lucrez de acolo”, a declarat fostul secretar de stat pentru „Adevărul”.

Andreea Căpâlna va lucra în departamentul care se ocupă de prevenția și controlul infectărilor Covid-19, unde a explicat că „va fi activitate pe COVID, spitale, cămine de vârstnici, prevenţia şi managementul infecţiilor la personal medical şi vaccinare în principal, dar cu extrapolare şi pe clinică Covid”.

Andreea Căpâlna, fostă Moldovan, a anunțat pe Facebook că a fost angajată în cadrul OMS.

Andreea Moldovan, demisă alături de Vlad Voiculescu

După ce a fost eliberată din funcție de premierul Florin Cîțu, „la pachet” cu Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, Andreea Căpâlna a spus că se va întoarce la spitalul din Brașov, unde a lucrat înainte de a fi numită secretar de stat.

„Da, mă întorc la spital. (…) Este o decizie pe care trebuie să o respectăm cu toții”, a declarat Andreea Moldova, la plecarea de la sediul Ministerului Sănătății.

Mașina medicului a fost blocată câteva momente de mai mulți protestari care se aflau la minister.

Medicul Andreea Moldovan a fost prima numire oficială a lui Vlad Voiculescu. Ea a fost numită secretar de stat în Ministerul Sănătății în 5 ianuarie.

În urmă cu opt ani, spitalul în cadrul căruia s-a ocupat cu combaterea infecțiilor nosocomiale a fost declarat „cel mai curat din Europa”.

Imediat după declanșarea pandemiei de COVID-19, Andreea Moldovan a fost numită director medical la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov, prima unitate suport-COVID din județ.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here