Cutremur în zona seismică Vrancea. Ce magnitudine a avut Cutremur în zona seismică Vrancea

0
439

Un cutremur cu magnitudine de 2.5 pe scara Richter s-a produs astăzi, 29 mai, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea.

În ziua de 29 Mai 2021, la ora 04:16:12 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.5, la adâncimea de 24km, informează Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 80km NV de Galati, 85km S de Bacau, 88km NV de Braila, 122km E de Brasov, 132km NE de Ploiesti, 153km S de Iasi, 175km NE de Bucuresti, 185km SV de Chisinau, 210km NE de Pitesti, 216km NV de Constanta

Gheorghe Mărmureanu, despre un eventual cutremur catastrofal: „Nu se pune problema”

Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP), a declarat că nu se pune problema unui cutremur major în România.

Potrivit lui Mărmureanu, activitatea seismică din zona Vrancea este „absolut normală”, fiind atent monitorizată.

Mărmureanu spune că nu se pune problema unui seism catastrofal, similar celui din 4 martie 1977.

Vrancea e un sistem tectonic unde cutremurele de mare adâncime au loc în mod current. În momentul de față, Institutul are înregistrare seismică modernă, aș putea spune cred că cea mai modernă din Europa, și datele noastre confirmă altă observație că în ultimii 30 de ani s-au observat și s-au înregistrat cutremure foarte adânci. Între 160 de km și chiar 130 km. De fapt, acestea sunt adâncimile pentru cutremurele vrâncene, care se deosebesc de cutremurele din altă zonă. Un cutremur de adâncimea asta devine periculos când magnitudinea depășește 6. (…) Nu se pune problema unui cutremur catastrofal”, a afirmat Mărmureanu.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here