Arcul de Triumf din Capitală va fi deschis pentru vizitare, de sâmbătă

0
116

Arcului de Triumf va fi deschis pentru vizitare, în fiecare weekend şi în zilele de sărbători legale, începând cu 05 iunie 2021, până pe 17 octombrie 2021.  

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Direcţia Generală de Arhitectură Peisagistică şi Monumente de For Public, anunţă deschiderea Arcului de Triumf pentru vizitare, în fiecare weekend şi în zilele de sărbători legale, începând cu 05 iunie 2021. Monumentul va putea fi vizitat gratuit, între orele 11:00 – 22:00.

”Persoanele care se bucură de străzile devenite pietonale pe perioada weekend-urilor sunt invitate să încheie plimbarea cu o privelişte inedită asupra Bucureştiului, pe terasa Arcului de Triumf”, transmite instituţia.

Ultima persoană va intra în interiorul monumentului la ora 21:30.

Arcul de Triumf are o înălțime de 27 de metri, cu o singură deschidere și este de formă paralelipipedică. Machetele au fost executate de artiști plastici, iar pentru cioplirea marmurei de Rușchița, pe lângă sculptorii autohtoni, s-a apelat și la un număr de zece sculptori din Italia, conform wikipedia.

În București au mai fost ridicate și alte arcuri de triumf, care au fost însă efemere: în 1848, 1859, 1878, 1906 și 1918. După Primul Război Mondial s-a luat decizia construirii unui monument cu caracter permanent.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here