Cum ajuta solutiile BIM de la Autodesk in automatizarea proceselor de arhitectura si inginerie

0
31

Automatizarea este o caracteristica tot mai des intalnita in foarte multe domenii de activitate. Acest lucru vine ca urmare a faptului ca procesele repetitive inseamna un cost mare de timp si o productivitate mai scazuta. La fel ca in cele mai multe domenii de activitate si in domenii precum constructiile, arhitectura, ingineria sau proiectele de infrastructura, automatizarea a devenit o necesitate in ultimele decenii.

In acest context folosirea de programe asistate de calculator a devenit tot mai frecventa in cele mai multe dintre proiectele de arhitectura, inginerie sau constructii. In cadrul aplicatiilor software folosite pentru diferite proiecte in aceste domenii de activitate regasim o mare diversitate de programe, iar aplicatiile de tip Building Information Modeling (BIM) se numara printre cele mai des utilizate astfel de programe asistate de computer.

Abordarea proiectelor folosind aplicatii software de tip BIM

Programele asistate de calculator din categoria Building Information Modeling ofera posibilitatea de a aborda orice proiect intr-o maniera multi-disciplinara. Acest aspect faciliteaza colaborarea tuturor factorilor implicati in derularea unui proiect de arhitectura, constructii sau inginerie.

Autodesk este lider de piata atunci cand vine vorba despre aplicatiile software in domenii de activitate precum cele anterior amintite. Solutia celor de la Autodesk pentru aplicatiile de tip Building Information Modeling este BIM 360 Collaborate Pro.

Aceasta aplicatie de la Autodesk asigura un control foarte eficient pe durata implementarii unui proiect. Prin intermediul modului BIM 360 Collaborate Pro mai multe echipe de proiectare au capacitatea de a conlucra pe diverse modele Revit.

Acest lucru faciliteaza accesul utilizatorilor Revit la toate datele si desenele din cadrul proiectelor, acces facilitat indiferent de moment si de locatia unde se afla acestia. O alta optiune de colaboare intre utilizatorii acestui modul BIM 360 este oferit de accesul la Autodesk Collaboration.

Versiunea de BIM 360 Collaborate Pro inseamna inclusiv accesul la alte module foarte utile, module precum Document Management, Design Collaboration, Project Admin sau Account Admin. Prin intermediul modulului Document Management pot fi gestionate intr-un mod centralizat fisierele unui proiect, dar si gradul de colaborare al acelora implicati in proiectul respectiv.

Modulul Design Collaboration inseamna o colaborare eficienta intre mai multe specialitati, fie ca vorbim despre arhitectura, structura sau instalatii.Project Admin si Account Admin sunt module utile pentru a genera conturi de utilizatori si pentru a gestiona respectivele conturi.

De asemenea acestea asigura anumite niveluri de acces in cadrul unui proiect. Pentru acest modul de BIM de la Autodesk este necesara activarea subscriptiei si ulterior este necesara crearea conturilor prin utilizarea Account Admin. Proiectele sunt create prin Project Admin, iar ulterior se activeaza serviciile pe baza modulelor Document Management si Design Collaboration.

Subscriptia BIM 360 Collaborate Pro

Pentru aceia care doresc sa beneficieze de atuurile oferite de BIM 360 Collaborate Pro, firma CADexpert NET ofera servicii de licentiere pentru subscriptia pentru aceasta aplicatie Autodesk. La CADexpert NET vei beneficia de servicii complete atat pentru licentiere, cat si pentru consultanta, dar si pentru instruire in utilizarea diferitelor produse Autodesk. Mai multe informatii pot fi gasite pe www.cadexpert.eu.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here