România a trimis încă 100.000 de doze de vaccin anti-COVID către Republica Moldova

0
150

România a trimis vineri încă 100.800 de doze de vaccin împotriva COVID-19 către Republica Moldova, a anunțat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV) printr-un comunicat.

Serul trimis căre țara vecină este produs de AstraZeneca și a fost trimis sub formă de ajutor umanitar, cu titlu gratuit, din rezervele Ministerului Sănătății de la București.

Transportul este asigurat cu două mijloace de transport ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

„Ajutorul umanitar oferit Republicii Moldova, reprezentat de echipamente medicale și vaccinuri împotriva COVID-19, vine ca parte a pachetului de sprijin anunțat de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei sale din luna decembrie 2020, la Chișinău.

Reamintim că în sprijinul Republicii Moldova au fost livrate alte 304.800 de doze, în misiunile executate la data de 27 februarie și 27 martie a.c. România a fost și este mereu alături de cetățenii Republicii Moldova, acordând ajutor de fiecare dată, la nevoie, în spiritul relației speciale bazată pe comunitatea de limbă, istorie și cultură, și fundamentată pe cooperarea în cadrul Parteneriatului strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova”, se arată în comunicatul CNCAV.

România va continua să acorde sprijin pentru Republica Moldova

La data de 4 februarie 2021, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitatea sa de punct național de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităților din Republica Moldova pentru acordarea de asistență internațională, având în vedere susținerea eforturilor de combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

IGSU precizează că acordarea de sprijin pentru Republica Moldova reprezintă o prioritate pentru autoritățile române.

„Cu sprijinul comun al Guvernului României – Ministerului Afacerilor Externe-Ministerului Sănătății- Ministerului Afacerilor Interne prin Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, autoritățile române urmăresc de o manieră prioritară, să acorde sprijin direct cetățenilor Republicii Moldova.

România a fost și este mereu alături de cetățenii Republicii Moldova, acordând ajutor de fiecare dată, la nevoie, în spiritul relației speciale bazată pe comunitatea de limbă, istorie și cultură, și fundamentată pe cooperarea în cadrul Parteneriatului strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova”, informează IGSU.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here