Preoții vor să se implice în campania de vaccinare

0
81

Premierul Florin Cîţu anunţă, după întâlnirea cu reprezentanţii cultelor religioase din Sibiu, că „preoţii vor să se implice”.

Discuția cu reprezentații cultelor religioase din Sibiu a fost una buna, ”vor fi caravane la nivel local, mai ales în mediul rural, iar preoţii vor să se implice”, spune premierul Cîțu.

„Avem nevoie de sprijinul lor pentru campania de vaccinare”

„Astăzi am avut o întâlnire cu reprezentanţii cultelor religioase din Sibiu, recunoscute la nivel naţional. Avem nevoie de sprijinul lor pentru campania de vaccinare. Discuţia a fost foarte bună, aici, la nivelul judeţului Sibiu. Vor fi caravane la nivel local, mai ales în mediul rural, iar preoţii vor să se implice. Au avut o solicitare: să existe materiale de informare de unde cetăţenii să se informeze despre vaccinare înainte de a alege să se vaccineze. Şi aş vrea să atrag atenţia asupra unei remarci a unui reprezentat al cultelor, în această discuţie”, scrie Florin Cîţu pe Facebook.

Florin Cîțu a mai adăugat că avem nevoie de Biserica Ortodoxă Română şi de toate cultele în campania de vaccinare.

„Dacă preotul este vaccinat, capătă încredere şi enoriaşii în vaccin. Sper ca exemplu judeţului Sibiu să fie preluat de toate judeţele. Avem nevoie de Biserica Ortodoxă Română şi de toate cultele în campania de vaccinare”.

Cu puțin timp în urmă, Cîțu a anunțat că le va cere cultelor religioase „să susţină această campanie de vaccinare. Vaccinarea este singura soluţie de a ieşi din pandemie, de a ne asigura că nu vom avea alt val 4,5,6 sau 7”.

Judeţul Sibiu este pe locul 3 în ţară la vaccinare, „dar trebuie să facem mai mult, să introducem vaccinul în zona rurală. Mă văd cu reprezentanţii cultelor să vedem cum putem face campania să meargă mai departe”, spunea premierul.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here