Ce trebuie să știi despre parfumurile de vară pentru bărbați și cum trebuie aplicate?

0
303
Zafaran

Parfumul este un element obligatoriu din trusa de cosmetice a fiecărui bărbat. Bine alese, acestea sunt o completare perfectă a stilului lor. Ce parfumuri pentru bărbați vor fi la modă în acest sezon? Și de ce parfumurile Orientului sunt o categorie cu totul specială, care nu trebuie să le lipsească?

Parfumuri de vară și parfumuri de iarnă – care este diferența?

Mulți bărbați nu folosesc distribuția sezonieră a parfumurilor, folosind produse cosmetice cu aceeași specificitate pe tot parcursul anului. Deși un parfum pe care îl folosești ar trebui să depindă doar de preferințele tale, amintește-ți că nu fiecare parfum este suficient de universal pentru a fi purtat în orice moment al anului.

Sub influența temperaturilor extreme, parfumurile își pot schimba proprietățile, devenind prea grele sau, dimpotrivă, pierzându-și intensitatea. Parfumurile pentru anotimpurile mai reci se vor amesteca atât cu hainele calde, cât și cu atmosfera generală a toamnei și a iernii, dacă se bazează pe arome intense de mosc și cedru, denumite note calde. Astfel de parfumuri ar trebui folosite cu moderație – un miros prea puternic de note aromate grele poate fi sufocant si neplăcut.

Odată cu apariția primăverii și a verii, merită să schimbi parfumul cu unul mai deschis , mai potrivit pentru aura însorită. În astfel de circumstanțe, aromele proaspete de citrice și florale vor funcționa, sunt răcoritoare și energizante, sunt ușoare și subtile. Aromele de mosc, cedru sau chihlimbar vor fi în continuare recomandate, dacă nu sunt ingredientul principal al parfumului (note de vârf sau note de bază), ci doar un amestec care conferă parfumurilor dulci un efect tonifiant (acestea vor fi în nota inimii ). Iar printre favorite se numără acel parfum epic adventure, fiind ideal pentru bărbații activi și dinamici.

Cum să alegi parfumurile de vară pentru bărbați?

La ce trebuie să fii atent atunci când cauți parfumuri de vară pentru bărbați ? Odată ce știi care note sunt mai bine de evitat la căldură intensă, va fi mult mai ușor să îți găsești produsul preferat. Principalul lucru este să alegi parfumuri care să creeze note stabile pe piele la temperaturi ridicate, precum citrice, flori, ceai, eventual amestecate cu condimente picante precum piperul, pentru a echilibra dulceața. Cel mai important, un parfum de vară pentru bărbați ar trebui să fie răcoritor și revigorant.

Odată ce te duci la parfumerie în căutarea parfumului potrivit, nu te aștepta la succes imediat. Poate că va trebui să testezi câteva opțiuni pentru a-l găsi pe cel perfect. Cea mai rezonabilă soluție este să ceri mostre ale câtorva parfumuri care te interesează, pe care le poți testa în diferite circumstanțe. Acest test este deosebit de important atunci când căldura se revarsă. Merită să verifici dacă parfumurile care te interesează sunt la fel de atractive pe cât sunt de durabile și în ce măsură se schimbă parfumul sub influența căldurii.

Cum se aplică un parfum de vară?

Utilizarea parfumului vara are reguli diferite decât în alte anotimpuri ale anului. Temperaturile ridicate nu favorizează persistența pe termen lung a parfumurilor pe piele, prin urmare aplicarea lor ar trebui să fie mult mai atentă.

Aplică parfumuri de vară în locurile în care au șansa să dureze cât mai mult posibil: încheieturi, coate și zona din spatele urechilor. Zonele predispuse la transpirație excesivă nu trebuie parfumate, deoarece mirosul probabil nu va dura mult, iar în combinație cu transpirația se poate transforma într-unul foarte neplăcut. Poți aplica un pic de parfum pe un articol de îmbrăcăminte, de exemplu pe cravată sau guler de cămașă.

Evită să amesteci arome prea diverse dacă dorești să subliniezi unicitatea parfumului. Parfumurile pot fi din ce în ce mai des combinate cu alte produse cosmetice, astfel încât să formeze un întreg coerent. Odată ce găsești parfumul perfect de vară, verifică dacă este disponibil, de exemplu, în seturi cu deodorant corespunzător și gel de duș.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here