Mesajul premierului Florin Cîțu, transmis de Ziua Justiției

0
94

Premierul Florin Cîțu a transmis, duminică, de Ziua Justiției, că fără o justiție independentă, eficientă și responsabilă nu poate exista democrație liberală consolidată, iar de când a fost instituită această zi s-au schimbat multe în România, prin munca celor care cred în valorile lumii libere.

„Fără o justiție independentă, eficientă și responsabilă nu poate exista democrație liberală consolidată. Din 1994, când a fost instituită Ziua Justiției, multe s-au schimbat în bine în România prin munca celor care au crezut și cred în valorile lumii libere”, a transmis premierul Florin Cîțu.

El a mai spus că țara noastră este acum un stat membru UE și NATO, racordat la valorile democrațiilor consolidate europene și în pragul unui proces masiv de schimbări economice, sociale și politice.

„În acest context, reforma în domeniul justiției este un proces deja demarat de coaliția forțelor proeuropene, care conduce acum România. Nu va fi ușor. Sunt încă mulți care își doresc ca justiția să rămână ineficientă și controlabilă. Însă, alături de partenerii noștri instituționali la nivel european, suntem angrenați într-un proces de vindecare a justiției de răul care i-a fost adus în anii care au trecut”, a mai spus premierul.

Cîțu, care a avut și câteva urări la final, a avertizat că cine crede că poate opri procesul „inevitabil și ireversibil” al consolidării independenței și eficienței justiției nu a înțeles nimic din ultimii 30 de ani.

„La mulți ani Justiției române! La mulți ani tuturor celor care își desfășoară activitatea în acest nobil domeniu al justiției!”, și-a încheiat premierul mesajul transmis cu ocazia Zilei Justiției.

CITEȘTE ȘI:


Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here