Argumente pro si contra pornirii unei afaceri de curatenie

0
245

Este evident ca se pot face bani din deschiderea unei firme de curatenie…

In ciuda faptului ca multe familii se descurca mai greu in ultimii ani, alocarea unei sume mici de bani in fiecare saptamana, pentru ca cineva sa calce hainele sau sa curete bucataria, face parte din micile luxuri care infrumuseteaza chiar si cele mai noroase zile. Ca atare, exista, si probabil va exista mereu cerere pentru servicii de curatenie, asadar din acest punct de vedere, riscul deschiderii propriei dumneavoastra firme de curatenie este destul de redus.

Avantajele deschiderii unei firme de curatenie

Desi este coplesitor sa va ganditi la toate sarcinile care trebuie indeplinite inainte de a incepe sa cautati clienti, exista multe aspecte pozitive ale deschiderii unei firme de curatenie, care va vor impulsiona sa puneti mana pe galeata si pe mop in cateva secunde. Aruncati o privire pe cele de mai jos:

 • Costuri scazute de pornire – conform portalului web Firmecuratenie.net puteti porni o firma de curatenie cu foarte putini bani. Tot ce aveti nevoie pentru a incepe sunt cateva produse de baza pentru curatenie, si pasiunea de a reusi!
 • Cheltuieli generale scazute – este putin probabil sa aveti nevoie de inchirierea sau cumpararea unei locatii, de achizitionarea unei masini sau plata utilitatilor, in special la inceput, ceea ce inseamna ca afacerea dumneavoastra poate porni cu minime implicatii financiare
 • Munciti de acasa – fara a avea nevoie de birou, spatiu comercial sau depozit, va puteti administra afacerea din confortul propriei dumneavoastra locuinte.
 • Fiti propriul dumneavoastra sef – deschiderea propriei dumneavoastra afaceri inseamna ca veti lucra pentru dumneavoastra. Va puteti stabili propriile ore, aveti control total asupra chetuielilor si puteti alege lucrarile pe care sa le faceti.
 • Program flexibil – A fi propriul dumneavoastra angajat inseamna ca puteti munci atunci cand este convenabil pentru dumneavoastra, fie ca acest lucru se intampla 7 zile pe saptamana, sau doar diminetile
 • Nu este nevoie de experienta – deschiderea unei firme de curatenie nu necesita calificari sau certificari specifice. Aveti nevoie doar de munca asidua, determinare si dorinta de a reusi.

Dezavantajele deschiderii unei firme de curatenie

Totusi, detinerea propriei firme de curatenie, si a fi propriul dumneavoastra sef nu implica mereu doar apelarea telefonica a clientilor din confortul sufrageriei dumneavoastra. Iata cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont inainte de a incepe:

 • Este munca grea, fizica – curatenia este o munca solicitanta fizic, care implica miscari repetitive, transportul materialelor de curatenie grele, atingerea rafturilor inalte sau tararea pe genunchi pentru a atinge colturile indepartate. Nu este o meserie pentru cei slabi de inger!
  Veniturile pot sa vina lent – in special la inceput, s-ar putea sa nu castigati prea multi bani in primele luni (sau chiar in primii ani) de la deschiderea afacerii dumneavoastra.
 • Este o industrie competitiva – curatenia este o afacere profitabila in care firmele apar la tot pasul. Trebuie sa tineti capul sus, sa ramaneti deasupra competitiei si sa ramaneti concentrati pe succes.
 • Sarcinile ar putea dura mai mult decar estimati – este atat de importat sa estimati intervalele de timp corect si sa alocati suficient timp pentru finalizarea sarcinilor. Daca oamenii au o casa foarte dezordonata, o sarcina pe care ati fi estimat-o la o ora s-ar putea sa dureze de fapt 3 ore!
 • Este stresant – administrarea sarcinilor de serviciu, a salariilor angajatilor, conformarile la legislatie si promovarea firmei (precum si sarcinile efective de curatenie) isi pot pune amprenta atunci cand faceti totul de unul singur. Asigurati-va ca luati in calcul timp pentru odihna.
Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here