În următoarele șase săptămâni vrem să atingem toate comunitățile din România

0
138

Secretarul de stat, Andrei Baciu a declarat ce autoritățile române se lupta să crească ritmul vaccinării, în special în mediul rural, acolo unde rată de imunizare este mult sub media din urban unde în cele mai multe cazuri este deja un număr important de persoane vaccinate.

„Problematică rămâne însă în continuare abordarea în mediul rural, unde există în continuare un număr important de localități care nu au inițiat demersuri de vaccinare”, a afirmat Baciu.

Acesta a estimat în 25-30% din localitățile rurale din România, nu s-a inițiat nicio activitate de vaccinare, iar fără implicarea autorităților locale este aproape imposibil să facilitezi opțiunea vaccinării pentru locuitorii din aceste zone.

„Nu ai cum, efectiv, să creezi un acces rapid și să faci din vaccinare o soluție ușoară”, fie că este vorba de înființarea unui centru de vaccinare, fie de o echipă mobilă de vaccinare. Când am văzut că nu se desfășoară campania în ritmul pe care ni l-am dori, am cerut tuturor localităților să vină cu o propunere, astfel încât să ne asigurăm că în toate localitățile din România, oriunde ai trăi, există sau va există o acțiune de vaccinare”, a precizat Baciu

„În următoarele șase săptămâni vrem să atingem toate comunitățile din România”, a adăugat secretarul de stat.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here