Peste 1.500 de persoane protestează în Atena împotriva vaccinării. Poliția a folosit gaze lacrimogene și tunuri de apă pentru a dispersa mulțimea

0
192

Poliția a folosit gaze lacrimogene și tunuri de apă pentru a dispersa mulțimile din Atena, după ce guvernul grec a înaintat propuneri pentru a face vaccinarea COVID-19 obligatorie în mai multe spații publice.

Guvernul elen a prezentat legislația pentru ca inocularea împotriva COVID-19 să fie o condiție prealabilă pentru personalul din unitățile de îngrijire medicală.

Conform proiectului de lege, membrii personalului ar putea fi suspendați de la plată începând cu jumătatea lunii august, dacă nu se conformează, potrivit Reuters.

Mutarea urmează ca vaccinarea să fie deja obligatorie pentru personalul serviciului de pompieri, ceea ce a condus la transferul serviciului de personal nevaccinat în alte departamente în această săptămână.

Citește și: Grecia, noi reguli de acces în spațiile închise. Amenzile pot ajunge până la 10.000 de euro

Aproximativ 1.500 de persoane s-au adunat pentru a manifesta împotriva planurilor Guvernului

Participanții au desfășurat un imens steag grecesc în piață și unii au încercat să străpungă un cordon al poliției, după care ofițerii au răspuns cu gaze lacrimogene și tunuri cu apă.

Câteva mii s-au alăturat, de asemenea, unui miting în cel de-al doilea oraș ca mărime din Grecia, Salonic. Protestele din această săptămână au urmat un miting similar din 16 iulie, la care au participat aproximativ 5.000 de persoane.

Aproximativ 45% din populația Greciei a primit două doze de vaccin. Infecțiile cu coronavirus au crescut în ultimele săptămâni, cu aproape 3.000 de cazuri noi înregistrate miercuri.

Guvernul este îngrijorat de faptul că ratele lente de vaccinare vor afecta în continuare economia după o recesiune puternică anul trecut.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here