5 sfaturi pentru intretinerea masinii de spalat si prelungirea duratei sale de viata

0
87

Masina dumneavoastra de spalat este un dispozitiv important, si o masina defecta va duce la acumularea hainelor murdare si probleme cu curatarea lor! Asadar, intretinerea adecvata este esentiala. Exista anumite lucruri pe care le puteti face sa ii prelungiti durata de viata si sa curete hainele mai bine. Acest lucru este valabil indiferent daca aveti o masina de spalat semi-automata, o masina de spalat automata cu incarcare superioara sau laterala.

In acest articol, catalogul web www.reparatii-masinidespalat.net va ofera 5 sfaturi pentru masina dumneavoastra de spalat, astfel incat sa necesite mai putine interventii de intretinere, si sa functioneze o lunga perioada de timp:

Sfatul #1: Tineti masina de spalat pe o suprafata plana

Una din cele mai des intalnite greseli pe care le fac oamenii atunci cand folosesc masini de spalat este sa nu verifice daca este amplasata pe o suprafata plana. Acest lucru nu doar creaza o problema pentru baza masinii de spalat, dar si pentru podea. Vibratiile masinii in timpul ciclului de stoarcere pun presiune pe podea si pot duce la spargerea placilor de gresie in timp.

In plus, daca nu este in echilibru, masina se poate muta pe podea in timpul spalarii, lovind corpul masinii. Baza masinii poate de asemenea sa fie afectata. Majoritatea modelelor au picioare care se pot roti in sensul acelor de ceasornic sau contra, in functie de cum doriti sa o ridicati sau coborati. Folositi-le pentru a amplasa masina in echilibru.

Sfatul #2: Curatati fitrul de scame in mod regulat

Cand va ocupati de spalatul si uscatul hainelor, este important sa curatati filtrul de scame dupa fiecare ciclu. Chiar daca nu puteti curata filtrul de scame dupa fiecare ciclu, incercati sa il curatati o data la cateva zile, astfel incat sa poata colecta scamele de la ultimele haine, si sa ajute masina sa functioneze mai eficient. Trebuie sa indepartati atat scamele cat si urmele de detergent sau balsam de pe filtru, acestea scazand eficienta acumularii scamelor. Poate fi util sa spalati filtrul de scame cu apa curata.

Sfatul #3: Nu supraincarcati niciodata masina peste capacitatea sa

Poate fi greu sa rezistati tentatiei de a spala de mai putine ori, punand mai multe haine, pentru a termina treaba cat mai repede. Cu toate acestea, daca se intampla des sa depasiti capacitatea masinii dumneavoastra de spalat, veti avea probleme si veti fi nevoit sa apelati la o firma de reparatii masini de spalat. Aveti grija sa nu o supraincarcati.

Asta inseamna ca hainele nu mai au spatiu sa se miste si sa se curete cum trebuie, exact opusul obiectivului dorit de dumneavoastra. Este de asemenea esential sa nu consumati prea multa apa, folosind masina la sub jumatate din capacitatea de incarcare.

Sfatul #4: Curatati masina de spalat

S- ar putea sa aveti impresia ca masina de spalat se curata singura. La urma urmei, apa trece prin ea constant, deci nu se poate sa fie murdara. Dar nu este asa deloc. Resturile de detergent, balsam, mancare, bacterii etc. se acumuleaza si afecteaza eficienta masinii dumneavoastra de spalat, precum si gradul de curatate al hainelor dumneavoastra.

Sfatul profesionistului: Puteti porni masina, goala, si adauga bicarbonat de sodiu, otet alb sau o solutie de curatare pentru masina de spalat. Cele mai recente modele de masini de spalat, de diverse marci, vin cu un ciclu de spalare cu numele de igienizare cuva, auto-curatare, etc.

Aceste cicluri de spalare sunt menite a curata masina de spalat si a se asigura ca resturile de detergent sunt eliminate si hainele dumneavoastra ies curate si proaspete. Curatati masinile cu incarcare laterala, in special usa, cu o carpa moale, umeda, si apoi lasati usa deschisa pentru a lasa aerul sa circule. In cazul masinilor semi-automate, pentru o spalare eficienta, si uscatorul joaca un rol important. Curatati-l periodic.

Sfatul #5: Stergeti compartimentele de detergent si balsam periodic

Sertarul pentru detergent usureaza masurarea cantitatii de detergent pe care trebuie sa o folositi pentru fiecare ciclu de spalare. Cu toate acestea, in timp, reziduurile se pot acumula in compartiment, ingreunand traseul detergentului spre cuva de spalare. Aceeasi problema poate sa apara la compartimentul pentru balsam.

Orice acumulari in compartimentele de detergent sau balsam poate duce la scurgeri. Scoateti si curatati aceste compartimente sau eliminati reziduurile punand putina apa in compartiment si folosind o periuta mica pentru a curata reziduurile.

Instalati masina de spalat intr-o zona in care nu atinge peretii si are un spatiu de cativa centrimetri in fiecare parte. De asemenea, este important sa tineti capacul masinii de spalat deschis cel putin 15-20 de minute dupa finalizarea ciclului de spalare. Circulatia aerului asigura uscarea completa a masinii inaintea inchiderii capacului, si previne aparitia mucegaiului sau a fungilor care confera hainelor un miros urat.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here