Liderul de sindicat Ion Rădoi contestă măsura controlului judiciar

0
148

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) l-au plasat pe sindicalistul-șef Ion Rădoi sub control judiciar, începând cu 14 iulie, însă acesta contestă măsura luată de Tribunalul București în urma acuzațiilor care i-au fost aduse.

Dar Ion Rădoi a mai făcut o ”mutare” în acest scenariu, surse judicare declarând pentru GÂNDUL că liderul de sindicat ”a formulat și o cerere de recuzare la DNA a procurorului de caz, motivul invocat fiind acela că au apărut în mass-media fragmente din interceptările care se aflau la dosar, iar faza de urmărire penală este nepublică”.

DNA a anunțat, printr-un comunicat, că a fost luată măsura controlului judiciar în cazul lui Ion Rădoi, pe o perioadă de 60 de zile, începând din 14 iulie (mai multe detalii AICI).

Procurorii îl acuză pe Ion Rădoi de folosire a influenței sau autorității de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un sindicat, în formă continuată, și de două fapte de șantaj. Faptele ar fi fost comise de Ion Rădoi în calitate de președinte Unitatea Sindicatul Liber din Metrou (USLM) și administrator al SC Sindomet Servcom SRL (societate deținută de USLM).

Ancheta declanșată vizează modalitatea în care au fost exploatate și administrate spațiile comerciale din stațiile de metrou și din căile de acces către metrou, în perioada septembrie 2018 – iulie 2021.

Și iubita lui Ion Rădoi a fost plasată sub control judiciar

În același dosar a mai fost pusă sub control judiciar și ”o persoană fizică, administrator al unor societăți comerciale, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunii de complicitate la folosire a influenței sau autorității de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un sindicat, în formă continuată”, potrivit DNA.

Surse judiciare au declarat pentru GÂNDUL că persoana pusă sub control judiciar pentru complicitate la faptele comise de Ion Rădoi este iubita liderului sindical.

În 2003, SC Metrorex SA a încheiat un contract de asociere în participațiune cu SC Sindomet Servcom SRL, firmă deținută de USLM și controlată de Ion Rădoi, care avea ca obiect exploatarea și administrarea în comun a suprafețelor din stațiile de metrou și din căile de acces către metrou, care se pretau la organizarea de activități comerciale în scopul obținerii de profit, susțin procurorii.

”În realitate, SC Sindomet Servcom SRL a controlat și gestionat singură administrarea spațiilor comerciale de la Metrou, având control total asupra modului de atribuire a contractelor de închiriere a spațiilor comerciale, a modului de înființare de noi spații comerciale și a modul de stabilire a chiriei pentru spațiul comercial închiriat. Cu titlu de exemplu, precizăm că unele dintre contractele de închiriere ar fi fost încheiate de societatea respectivă pe o perioadă cu mult mai mare decât durata contractului de asociere în participațiune, care a încetat în luna septembrie 2018”, a transmis DNA.

GÂNDUL a prezentat, încă din luna aprilie, informații despre ”caracatița de la metrou” și spațiile comerciale, marea miză a protestului ”spontan” coordonat de sindicalistul Ion Rădoi. (DETALII AICI)

Imaginile publicate de GÂNDUL în exclusivitate au devoalat interesele aflate în spatele închirierii spațiilor comerciale de la metrou, dincolo de declarațiile referitoare la tăieri de salarii sau concedieri aflându-se un business de milioane, cu sindicalistul-șef Ion Rădoi în postura de personaj care face ”jocurile”. Însă, nu singur, ci alături de iubita sa – sentimentele și afacerile completându-se în tot acest scenariu financiar-sentimental.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here