Studiu. Riscul de infecție cu COVID-19, legat de copii și adolescenți. Recomandările specialiștilor

0
96

Riscul de contaminări cu SARS-CoV-2 este strâns legat de copii și adolescenți, arată un studiu făcut în SUA, iar dacă acesltia nu vor fi vaccinați, crește probabibitatea aparișiei unuor variante periculoase chiar și pentru populația vaccinată, scrie presa internațională.

Un studiu realizat în Statele Unite pentru a determina rolul generațiilor tinere în transmiterea COVID-19, iar concluzia a fost că riscul de contaminare este strict legat de copii și adolescenți, scrie La Stampa.

Publicația îl citează pe profesorul Roberto Cauda, directorul Unității de Boli Infecțioase din spitalul Gemelli, Roma, care susține imunizarea celor mai tinere segmente ale popululației.

„Pentru a preveni ca infecția să devină endemică după apariția de noi variante, copiii vor trebui, de asemenea, să fie vaccinați în viitorul apropiat”, spune profesorul Roberto Cauda, directorul Unității de Boli Infecțioase din spitalul Gemelli, Roma.

„Vaccinarea noilor generații este esențială”

În caz contrar, virusul va continua să circule, deși într-o formă asimptomatică, printre copii, cu riscul apariției unor variante potențial periculoase și pentru vaccinați, a detaliat profesorul italian.

Potrivit sursei citate, cu cât o persoană este  mai tânăr, cu atât aceasta are mai multe contacte zilnice, iar vaccinurile protejează împotriva celor mai grave forme, dar și în privința transmiterii virusului.

„În plus, după un an de pandemie, părinții trebuie să devină conștienți că numai vaccinarea poate fi decisivă pentru protecție”, subliniază profesorul Cauda:

„Prezența variantelor este strâns legată de eficacitatea vaccinurilor. Vaccinurile disponibile în prezent, deși cu unele diferențe, sunt capabile să protejeze împotriva infecției chiar și în cazul variantelor și a bolii pe care acestea le cauzează. Vaccinarea noilor generații este esențială”, a declarat specialistul. Potriovit sursei citate, cazurile care nu sunt asociate cu focare sunt în creștere în Italia.

Până sâmbătă, 24 iulie, în Italia au fost înregistrate peste 4,3 milioane de cazuri confirmate cu COVID-19, dintre care aproape 128.000 au decedat.

În România, campania de imunizarea împotriva COVID-19 a copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani a început din 2 iunie, după ce Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a emis vineri, 28 mai a.c., recomandarea de autorizare a  vaccinului Comirnaty împotriva COVID-19 pentru această categorie de vârstă. Schema de vaccinare recomandată constă în administrarea a două doze, la un interval de 21 de zile.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here