Trei dintre victimele exploziei de la Popești Leordeni, transferate la un spital din Germania

0
98

Trei răniți grav în urma exploziei urmată de incendiu la un centru de deșeuri din Popești-Leordeni, au fost transferați duminică dimineața în Germania, în cadrul unei misiuni umanitare a Forţelor Aeriene Române. Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat oficial decesul uneia dintre victime.

Update: Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat, duminică, într-o intervenție la Digi24, că unul dintre pacienții care au fost internați la spital în urma exploziei de vineri a decedat la spital. Este vorba de un bărbat, care fusese internat la Spitaul Floreasca, și care nu este de cetățenie română, potrivit lui Raed Arafat.

„Trei au plecat în dimineața asta în Germania, iar al patrulea care a rămas este într-o stare critică, din păcate. Au fost cinci, din păcate, unul care a decedat, dintre trei care au fost transferați în Germania și nu a putut fi transferat, fiind în stare gravă. Pacientul care a decedat era de o altă cetățenie, alta decât cetățenia română”, a declarat Raed Arafat, duminică, într-o intervenție la Digi 24, relatează Liberatea.

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a efectuat duminică dimineața, o misiune umanitară pe ruta Otopeni – Frankfurt – Otopeni, pentru transportarea a trei pacienți care prezintă arsuri. Pacienții vor fi tratați la un spital din Germania, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naționale.

Incident soldat cu 11 răniți

Cei trei pacienți se numără printre cele 11 persoane rănite după ce o explozie urmată de un incendiu s-a produs, vineri, la un utilaj-tocător aflat într-un depozit din Popești-Leordeni, în județul Ilfov. Autoritățile au activat Planul roșu de intervenții.

La scurt timp, Ministerul Sănătății anunța că în urma exploziei s-au înregistrat 11 victime, dintre care șase cu arsuri – cinci pacienți intubați – și cinci persoane care acuză probleme respiratorii, iar dintre pacienții intubați, 2 persoane au fost transportate la Spitalul de Urgență Bagdasar-Arseni și alte 3 persoane la Spitalul de Urgență Floreasca. Una dintre persoanele rănite grav, internată la Floreasca, a murit sâmbătă dimineața, au declarat surse medicale pentru Libertatea.

Ministerul Sănătăţii anunţa sâmbătă că există o solicitare de transfer în străinătate pentru cei 2 pacienţi internaţi la Spitalul de Urgenţă Bagdasar-Arseni, iar Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a găsit locuri pentru transfer într-o clinică din Germania.

Astfel, misiunea se efectuează ca urmare a aprobării ministrului apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, la solicitarea secretarului de stat și șef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, iar echipa medicală va fi formată din specialiști ai UPU-SMURD București și ai Ministerului Apărării Naționale.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here