Ministrul britanic al Sănătății, criticat după ce a sfătuit populația să nu se mai ferească de coronavirus

0
123

Ministrul britanic al Sănătății, Sajid Javid, a fost criticat duminică după ce acesta ar fi insultat victimele pandemiei de COVID-19.

Criticile la adresa acestuia vin în contextul în care Javid i-a îndemnat pe britanici să se vaccineze împotriva COVID-19 și „să învețe să trăiască cu acest virus, în loc să se ferească de el”, informează Știrile Pro TV.

Javid l-a înlocuit pe Matt Hancock în funcția de ministru al Sănătății luna trecută, după ce predecesorul său a demisionat pentru că a încălcat regulile de prevenție a COVID-19, după ce a sărutat o asistentă în biroul său.

Unele restricții au fost ridicate în Marea Britanie

Marea Britanie a înregistrat, de la începutul pandemiei, una dintre cele mai ridicate cifre ale deceselor cauzate de coronavirus, dar țara a trecut recent de la utilizarea restricțiilor pentru răspândirea virusului  la deschiderea societății, în speranța că vaccinurile vor preveni formele grave de boală.

Cazurile sunt numeroase, dar şi utilizarea vaccinurilor COVID-19 este la fel, iar oficialii susţin că această schimbare este necesară pentru a ajuta afacerile din sectoare precum cel hotelier şi economia de noapte.

Ministrul și-a cerut scuze

Ministrul Sănătății și-a cerut scuze duminică, după ce a sugerat că națiunea nu ar trebui să se ascundă de coronavirus.

Aceasta după ce declarația acestuia a fost catalogată ca fiind insensibilă de către unii parlamentari din opoziție, dar și de către unele familii îndoliate.

Javid a șters mesajul de pe Twitter în care a făcut acest comentariu. El a spus ulterior că a fost victima unei „alegeri proaste a cuvintelor”, cerându-și, în același timp, „scuze sincere”.

„Vă rog, dacă nu aţi făcut-o încă, faceţi-vă vaccinul, pentru că trebuie să învăţăm să trăim cu acest virus, în loc să ne ferim de el”, spusese ministrul sâmbătă pe Twitter.

Javid a fost nevoit să îşi ceară scuze după ce asociaţia Covid-19 Bereaved Families for Justice s-a alăturat unor parlamentari catalogând declarația acestuia ca fiind jignitoare pentru persoanele care au făcut scut în fața bolii şi pentru cele care au rămas acasă pentru a proteja societatea.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here