Atac cu cocktailuri Molotov asupra Ambasadei Cubei la Paris. Pe cine dau vina autoritățile de la Havana

0
456

Cuba a denunțat luni un atac „terorist” cu cocktailuri Molotov asupra Ambasadei sale de la Paris.

Mai mult decât atât, autoritățile de la Havana acuză Statele Unite că ar sta în spatele acestui atac, informează site-ul agenției Agerpres, care citează France Presse.

„Denunţăm un atac terorist cu cocktailuri Molotov contra Ambasadei noastre din Paris @EmbaCubaFrancia. Facem guvernul american responsabil pentru aceste campanii neîncetate împotriva ţării noastre care încurajează un astfel de comportament şi cheamă la violenţă, cu impunitate, de pe teritoriul său”, a scris pe Twitter ministrul cubanez de Externe, Bruno Rodriguez Parrilla.

Atacul, confirmat de către autoritățile franceze

Pompierii francezi au confirmat informația și au anunțat că două dispozitive incendiare au fost aruncate spre misiunea diplomatică de la Paris. Potrivit acestora, sediul Ambasadei Cubei de la Paris a suferit daune minore.

Pompierii au informat că au fost alertați în legătură cu acest incident la scurt timp după miezul nopții și au adăugat că cele două dispozitive au fost stinse înainte de sosirea lor.

Incidentul nu a fost revendicat.

Proteste împotriva Guvernului de la Havana

Weekendul acesta, dar și luni, au fost organizate manifestații pro și contra Guvernului cubanez în mai multe capitale ale lumii, la două săptămâni după protestele antiguvernamentale care au zguduit insula şi care s-au soldat cu un mort, zeci de răniţi şi au condus la sute de arestări.

Aproximativ 20 de state, printre care Brazilia, Columbia și Ecuador, s-au alăturat lui secretarului american de stat, Antony Blinken, și au solicitat Guvernului de la Havana „să respecte drepturile şi libertăţile legal garantate ale poporului cubanez şi să elibereze deţinuţii arestaţi la 11 iulie” în timpul manifestaţiilor.

„Declaraţiile secretarului de stat al SUA sunt sprijinite de o mână de ţări care au fost supuse presiunii pentru a se conforma dictatelor sale, #Cuba are sprijinul a 184 de naţiuni care cer #EliminaElBloqueo”, a mai scris pe Twitter ministrul cubanez de Externe, făcând referire la sancțiunile impuse de Statele Unite regimului de la Havana.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here