Am descoperit o groapă de gunoi în Parcul Național Bucegi

0
108

Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a declarat miercuri seară la Digi 24, că în urmă unui mesaj primit pe facebook a descoperit o groapă de gunoi ilegală într-o zona care face parte din Parcul Național Bucegi. În flagrant a surprins un camion ce depozita deșeuri în acel loc, afirmând că are avizul Primăriei Sinaia pentru acest lucru.

„Vorbim de o carieră abandonată care se găseşte în Parcul Natural Bucegi şi care a fost folosită de primărie pentru depozitarea deşeurilor. Mai nou, o parte din deşeurile depozitate în anii anteriori sunt folosite pentru a genera fundaţie în dezvoltări imobiliare, ceea ce e şi mai crunt. Şi am filmat cu nonşalanţă nişte oameni care duceau acolo deşeuri din construcţii, din construcţii de infrastructură, construcţii care erau puse în artă în baza unui contract întocmit cu Primăria şi la dispoziţia primăriei”, a afirmat Octavian Berceanu.

Berceanu precizează că în groapă ilegală a fost găsit bitum de 10-15 centimetri grosime, care ar proveni din asfaltările din oraş, întrucât localnicii nu folosesc bitum în gospodării. De asemenea el a spus că analizează posibilitatea depunerii unei plângeri penale din cauza acestei situaţii.

Zona unde a fost depozitat gunoiul face parte din Parcul Național Bucegi și este o zona protejată, însă cei care comit astfel de infracțiuni nu țin cont de acest aspect.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here