În ce constă conceptul de ferestre panoramice?

0
114

Ferestrele panoramice reprezintă astăzi o soluție sigură și eficientă în privința proiectării unor locuințe moderne și elegante. În acest sens, AlcoGroup vine în sprijinul tău cu numeroase opțiuni în ceea ce privește alegerea ferestrelor.

Pentru ca totul să fie perfect, comandați tamplarie Salamander de la AlcoGroup!

De ce să alegi ferestre panoramice?

Ferestrele panoramice sunt din ce în ce mai căutate datorită numeroaselor beneficii pe care acestea le oferă. În foarte multe proiecte de amenajare, ferestrele au jucat un rol esențial în schimbarea percepției legate de funcționalitatea lor. Cu alte cuvinte, acestea prezintă un dublu rol, mai exact:

 • Estetic – prin crearea impresiei de spațiu mai mare, beneficiind de lumina naturală;
 • Funcțional – fiind utilizate ca mod de delimitare a spațiului și nu numai;

Ferestrele panoramice oferă un aspect nou spațiilor exterioare ale unei locuințe fără a compromite estetica din jur, păstrând arhitectura originală. Mai mult decât atât, ferestrele panoramice pot fi folosite și ca separatoare (mobile sau fixe) în spațiile interioare de dimensiuni mai mari.

De asemenea, acestea prezintă o bună rezistență împotriva factorilor de mediu, fiind eficiente din perspectiva controlului temperaturii și a zgomotului generat.

Care sunt caracteristicile principale și beneficiile ferestrelor panoramice?

Printre principalele caracteristici ale acestor ferestre menționăm:

 • nu solicită vreo modificare a fațadei în momentul în care se montează;
 • pun în valoare și creează o armonie între mediul natural și artificial;
 • oferă protecție împotriva vântului, ploii și frigului;
 • garantează un nivel de etanșeitate foarte bun (în unele cazuri, un nivel de 98-99%);
 • reduc semnificativ zgomotul;
 • nu împiedică vizualizarea peisajelor;
 • profilele tâmplăriei pot fi adaptate în diverse forme geometrice;
 • pot fi întreținute relativ simplu;
 • prezintă o durabilitate mare;
 • oferă protecție antiefracție etc.

Cum funcționează ferestrele panoramice?

Când ferestrele panoramice permit o vedere neobstrucționată și garantează o un nivel ridicat de de protecție împotriva schimbărilor meteorologice neașteptate. În plus, ferestrele se pot deschide complet și pot facilita o aerisire corespunzătoare a încăperii.

Ferestrele panoramice sunt structuri pe care le regăsești în prezent și în țara noastră, fiind o soluție accesibilă pentru orice tip de clădire rezidențială.

Ferestrele mari de sticlă sunt recomandate mai ales atunci când împrejurimile sunt deosebit de interesante și beneficiezi de un nivel ridicat de intimitate.

Ce preț au ferestrele panoramice?

Costurile ferestrelor panoramice variază, deși sunt mai mari decât ale unor ferestre obișnuite. În plus față de dimensiunea ferestrei, grosimea nominală a geamului este un factor important care trebuie avut în vedere la stabilirea prețului. Se mai adaugă livrarea și manopera. În plus, coeficientul de transfer termic este un aspect luat în considerare la stabilirea prețurilor.

Indiferent de mărimea spațiului unei case, ferestrele panoramice vor funcționa întotdeauna perfect. Înălțimea maximă a lor ajunge și până la 2,5 – 3 metri.

Vrei să afli mai multe despre ferestrele panoramice și tâmplăria Salamander? Ia legătura cu specialiștii de la AlcoGroup!

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here