Condiții meteo nefavorabile. Circulația feroviară, afectată și în Iași

0
77

Condițiile meteo nefavorabile au afectat și traficul feroviar din judeţul Iaşi, după ce mai mulți copaci s-au prăbușit pe calea ferată.

Update

„Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că la ora 22.21 s-a redschis secția CF Ilva Mare – Măgura Ilvei, trenul IR 1765 și-a reluat circulația, urmând să ajungă la destinație cu o întârziere de 80 de minute”, a anunțat purtătorul de cuvânt al CFR SA.

Știre inițială

Circulaţia trenurilor între staţiile Ilva Mare – Măgura Ilvei este oprită temporar, sâmbătă seara, din cauza copacilor prăbuşiţi pe calea ferată, informează CFR SA.

„Trenul IR 1765 staţionează la această oră în gara Lunca Ilvei, pentru accesul drezinei pantograf, cu care se acţioneză pentru tăierea, îndepărtarea copacilor şi eliberarea gabaritului. Echipele de intervenţie ale SRCF Iaşi au verificat linia de contact, aceasta nu prezintă deranjamente, fapt care va permite redeschiderea liniei, în condiţii normale şi repunerea în circulaţie a trenului IR 1765, după îndepartarea celor 4 copaci prăbuşiti în gabarit”, spune Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR SA.

În plus, pe raza Regionalei CF București, între stațiile Zăvestreni – Videle, pe firul I, sunt copaci căzuți în gabarit. În această zona, trenurile nu staționează, acestea fiind retrasate să circule pe firul II, a mai spus Oana Brânzan.

CFR SA își cere scuze pentru disconfortul creat, asigurând călătorii că echipele de intervenții ale companiei depun toate eforturile necesare pentru remedierea, în cel mai scurt timp posibil, a oricărui deranjament înregistrat pe calea ferată, astfel încât circulația trenurilor să se reia în condiții optime de trafic.

Brașov: Circulația feroviară, oprită din cauza unor copaci căzuți pe calea ferată

Circulația trenurilor pe segmentul feroviar Deda – Deda Bistra – Răstolița – Lunca Bradului, din județul Brașov, este oprită temporar, sâmbătă seara, din cauza copacilor prăbușiți pe calea ferată, a anunțat Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

Astfel, potrivit CFR SA, trenul 367-2 care tranzita intervalul de stații Deda – Deda Bistra va fi retras în stația Deda, pentru a se asigura accesul drezinei pantograf, cu care se va acționa pentru tăierea, îndepărtarea copacilor și eliberarea gabaritului.

Traficul feroviar din Cluj, afectat din cauza condițiilor meteo extreme

Circulația trenurilor între stațiile Iclod și Bonțida, segment feroviar aflat pe raza Regionalei CF Cluj, se va realiza cu tracțiune Diesel, pe firul II, după ce un plop s-a prăbușit în gabaritul căii, a rupt linia de înaltă tensiune și stâlpul de susținere al firului de contact, aferent firului I de circulație, informează Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

Potrivit CFR SA, echipele de intervenție ale SRCF CLUJ vor acționa cu personal propriu pentru tăierea, îndepărtarea copacului și eliberarea liniilor de cale ferată, pe ambele fire, iar cu două drezine pantograf se vor desfășura lucrările necesare pentru înlocuirea firului de înaltă tensiune și a stâlpului de susținere, de pe firul I.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here