Două insule din Grecia preferate de români intră într-un „minilockdown”. Când intră în vigoare măsura

0
111

Grecia a impus carantină de noapte și a interzis complet muzica în localurile din două dintre cele mai populare insule în rândul turiștilor.

Este vorba despre insulele Zakynthos și Creta, informează Ekathimerini. Restricțiile intră în vigoare de vineri și expiră pe 13 august.

Începând de vineri, insula Zakynthos și orașul Chania din Creta sunt vizate de noi reguli menite să oprească răspândirea coronavirusului.

Circulația va fi interzisă între orele 01:00 și 06:00

Protecția Civilă din Grecia a anunțat că circulația publică în cele două insule va fi interzisă între orele 01:00 și 06:00.

Excepție fac situațiile de urgență și cele care țin de locul de muncă al persoanelor care se deplasează în acest interval orar.

De asemenea, muzica va fi complet interzisă în barurile și restaurantele din cele două insule, pentru a preveni supraaglomerarea.

Grupurile de peste 20 de persoane vor fi și ele interzise, iar amenzile pentru încălcarea acestei restricții pornesc de la 50.000 de euro și pot ajunge chiar și la 200.000 de euro.

Interdicţia de circulaţie nocturnă a fost în vigoare în toată Grecia o jumătate de an, până pe 28 iunie, cu excepţia insulei Mykonos, unde din cauza înrăutăţirii situaţiei epidemiologice a fost aplicată între 17 şi 26 iulie, potrivit Digi24.

Decizia de a introduce astfel de restricții în mijlocul sezonului turistic a venit la recomandarea experților în sănătate publică, după ce ambele regiuni au intrat în categoria de risc 4, adică în zona roșie.

Potrivit cifrelor oficiale, numărul cazurilor de Covid-19 a crescut cu 69% în Zakynthos și 54% în Chania în ultima săptămână.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here